Gerlach rezort VIGroup

Vizualizácia: VI Group

 

Keď sa spojí moderné s tradičným, umožní vám bývať v unikátnom rezorte s výhľadom na tatranské končiare. 

 

Predstavte si miesto, kde sa moderné bývanie stretáva s jedinečnou atmosférou Tatier. Gerlach Rezort, jeden z najnovších projektov developera VI GROUP, prináša nielen prémiové bývanie uprostred nádhernej prírody, ale tiež prichádza s víziou nového pohľadu na bývanie v harmónii s prírodným prostredím. Projekt spája inovatívny dizajn s vysokokvalitnými službami, čím vytvára jedinečné a komplexné bývanie, ktoré redefinuje štandardy komfortu a estetiky.

Architektonická elegancia

V Gerlach Rezorte, nachádzajúcom sa v idylickom prostredí tatranskej obce Gerlachov, je každý detail navrhnutý s rešpektom a citom k okolitej tatranskej prírode. Projekt stavia na použití prírodných materiálov, najmä dreva, ktoré odrážajú krásu a charakter tatranskej prírody. Dôraz na sadové úpravy a výber rastlinstva typického pre región dotvára tento pocit a umožňuje rezortu splynúť s prírodou a vytvoriť tak vizuálne pôsobivé a príjemné prostredie.

 

Gerlach rezort VIGroup2

Vizualizácia: VI Group

 

Aktívny životný štýl a relax

Predstavte si únik z každodennej rutiny v zelených oázach a športových areáloch, ktoré dokonalo súznejú s pokojom a krásou tatranskej prírody. V časti rezortu Gerlach sa prelína prírodný lesný park s modernými rekreačnými zariadeniami, wellnessom, bohatou gastronómiou a multifunkčným ihriskom, a ponúka tak obyvateľom a návštevníkom nielen estetický zážitok, ale aj praktické využitie s rozličnými možnosťami na relax a šport. 

 

 

apartman kuchyna apartman obyvacka apartman spalna

 

Vizualizácia: VI Group

 

Investičná atraktivita 

Okrem poskytovania pohodlného bývania predstavuje projekt aj zaujímavú investičnú príležitosť. Dynamický rast hodnoty nehnuteľností v regióne a možnosť využitia hotelového programu v gescii skúsených hotelierov sľubujú atraktívne zhodnotenie investície, čo z neho robí ideálnu voľbu pre tých, ktorí hľadajú bezpečné a zároveň ziskové investičné príležitosti.

 

 

Gerlach rezort VIGroup3 Gerlach rezort VIGroup5

 

Vizualizácia: VI Group

 

 

 

Gerlach Rezort, zasadený do srdca Tatier, predstavuje unikátny koncept, kde sa investícia stáva relaxom. Reprezentuje spojitosť sofistikovaného bývania a prirodzenej elegancie. Ide o jedinečné miesto, kde bývanie v lone prírody vytvára nielen domov, ale skutočnú investíciu do kvalitného života.

 

ROZHOVOR

Svetlana Kašprišin Zimanová: „Budujeme rozsiahly areál, riešime nielen architektúru, ale i urbanizmus.“

 

Gerlach rezort VIGroup situacia 1etapa

 

Vizualizácia: VI Group

 

Aká bola požiadavka investora, čo sa týka architektúry a interiérového dizajnu rezortu Gerlachov?

Sme developerská spoločnosť, ktorá zároveň disponuje vlastným architektonickým ateliérom. V našom prípade je komunikácia „investor – architekt“ o to jednoduchšia. Projekt mal v čase, keď sme ho dostali, právoplatné stavebné povolenie, nezodpovedal však požiadavkám dnešnej doby – nedisponoval modernými riešeniami, dokonca ani dispozične nespĺňal štandard, ktorý je v súčasnosti samozrejmosťou. Návrh bolo preto nutné prepracovať. 

Ako ste postupovali a aké riešenia ste zvolili?

Najskôr sme rozsiahly areál rozdelili do troch etáp, projekcia a realizácia je tak z ekonomického hľadiska perspektívnejšia. Navyše, projekt vieme v nasledujúcich etapách vylepšovať a reflektovať konkrétne nároky v danej dobe. Samotná architektúra prešla výraznou zmenou. Spodné apartmány dostali vlastné predzáhradky, ktoré dotvárajú verejný a poloverejný priestor. Fasády boli inšpirované tradičnou architektúrou a novými trendmi ich uplatnenia. Takéto príklady môžeme nájsť v horskom prostredí okolitých krajín, napríklad v Rakúsku alebo v Slovinsku. V tvarosloví sme ponechali šikmé strechy, materiálovo využívame drevený obklad v dvoch odtieňoch, ktoré odkazujú na vizuál slovenských dreveníc. V detaile sa objavuje abstrakcia ľudového ornamentu pôvodne pochádzajúceho z folklórneho prostredia lokality. Architektúra rezortu pôsobí vďaka minimalistickému spracovaniu a jasnej, jednoduchej koncepcii veľmi moderne.

V čom bude tento rezort výnimočný? Čo všetko bude ponúkať?

Okrem toho, že Gerlach Rezort je situovaný vo výnimočnej lokalite, ktorá sama osebe je benefitom, našou snahou je ponúknuť budúcim majiteľom i nadštandardné služby. Máme skúsenosti z úspešnej realizácie podobného projektu, disponujeme overeným know-how v oblasti hotelových služieb. Majitelia budú môcť využiť hotelový program a zhodnotiť tak svoju nehnuteľnosť, prípadne využiť samostatne niektoré služby pre zjednodušenie bývania v rezorte. Rozsiahly areál bude atraktívne upravený pre aktívny pobyt v exteriéri. Každá z etáp má navrhnuté športoviská, ihriská pre deti a oddychové plochy pre malé a väčšie skupiny. 

 

SVETLANA KAŠPRIŠIN ZIMANOVÁ

Komplex apartmánových domov určených na bývanie i rekreáciu sa bude nachádzať v obci Gerlachov v rekreačnom areáli spolu so štvorhviezdičkovým hotelom. Bude tvoriť jednotný komplex a zapadať do jestvujúcej architektúry?

Je pre nás kľúčové, aby všetky etapy tvorili jednotný komplex a spolu dobre fungovali. Ako som uviedla, rezort je síce rozdelený do troch etáp, kde v tretej etape bude vybudovaný štvorhviezdičkový hotel, avšak všetky etapy budú na seba nadväzovať nielen architektúrou, ale spoločne budú tvoriť fungujúci celok. Budujeme totiž rozsiahly areál a v tejto mierke je potrebné riešiť nielen architektúru, ale i urbanizmus, prepojenia pre peších, dostupnosť služieb a krajinotvorbu. Pohľadovo je projekt situovaný tak, že jeho panorámou sú končiare Vysokých Tatier, samotné budovy sú trojpodlažné s podkrovím, zachovávajúc tak nízky profil, ktorý nenarúša výhľady na samotné Tatry. Projekt vzniká v extraviláne obce, v časti, ktorá je podľa územného plánu určená na ďalší rozvoj. V tejto súvislosti spomeniem dôležitý fakt, že pre rezort budujeme i samostatnú prístupovú komunikáciu obchádzajúcu úzke cesty a centrum obce, čiže od začiatku je tu výrazný funkčný zjednocujúci prvok. 

Aké typy bytov budú v jednotlivých blokoch, čo sa týka ich výmery a umiestnenia?

Flat mix je dôležitým faktorom už na začiatku projektu. Pre tieto účely máme vlastné výstupy z obchodného oddelenia, navyše, máme spracované analýzy z externých zdrojov. Dôraz preto kladieme najmä na dva typy bytov. Jednak sú to menšie jednoizbové byty, ktoré budú síce výmerou úsporné, ale dispozične a zariadením multifunkčné a ľahko prispôsobiteľné rozličným potrebám. Vhodné sú predovšetkým pre páry, a v prípade krátkodobého prenájmu sú dobre využiteľné i mimo sezóny. Takéto byty majú najväčšie zastúpenie, až okolo 80 percent. Druhý typ bytov predstavujú priestrannejšie dvojizbové a trojizbové byty, ktorých veľkorysé riešenie je ideálne pre rodiny s deťmi a väčšie skupiny, ktoré hľadajú dostatočný komfort. Byty na najvyššom poschodí majú aj podkrovný mezanín, tieto sú svojím otvoreným priestorom veľmi atraktívne. 

V akom dizajne a prevedení sa byty budú predávať?

Základné prevedenie bytu bude v štandarde, čo znamená, že budú vyhotovené podlahy, obklady, dlažby, sanita a dvere. Všetko v modernom dizajne s vybavením od overených značiek. Mysleli sme aj na klientov, ktorí si budú chcieť zariadiť byt podľa vlastných predstáv. Pre nich máme v ponuke holobyty. Na druhej strane, sú klienti, ktorí by radi využili zariadenie bytu na kľúč. Tým naša interiérová architektka navrhla dve alternatívy zariadenia, a je už len na klientovi, ktorá sa mu viac zapáči. Toto riešenie je úplne bezstarostné, budúci majiteľ nemusí riešiť výber, dodávku a montáž, čo býva často vyčerpávajúce, najmä pri investičných nehnuteľnostiach, kedy klient rieši tieto záležitosti na diaľku. 

Aké materiály, farby, textúry a pod. budú použité v zariadení jednotlivých bytov? Využili ste aj služby lokálnych výrobcov a dodávateľov?

Interiéry budú spĺňať vyššie nároky na kvalitu a trvácnosť, keďže budú veľmi pravdepodobne slúžiť aj na krátkodobé ubytovanie. Musia zodpovedať požiadavkám na jednoduchú a rýchlu údržbu a zároveň pôsobiť neutrálne a harmonicky. V tomto duchu boli kreované interiérové návrhy. Použité materiály budú z lokálnych zdrojov, prevládať bude najmä drevo. Väčšina interiérových prvkov bude od dodávateľov z neďalekého okolia. Netýka sa to však len interiérov. Vo všeobecnosti je našou snahou využívať lokálne firmy a pracovné sily. Úzko spolupracujeme s niektorými obyvateľmi Gerlachova, ktorí nám už dnes – v procese stavby – poskytujú svoje služby, alebo s nimi budeme spolupracovať neskôr. Tak sa dostávame do povedomia miestneho obyvateľstva v pozitívnom zmysle, čo je pre nás ako developera veľmi dôležité. Želáme si, aby náš projekt obyvatelia vnímali ako prínos, a to i napriek prvotnej záťaži vo forme stavebného ruchu.

Pin It