pexels kelly 8457866

Woodcote Energy je dokonalým partnerom pre všetky riešenia udržateľnej energie. V oblasti solárnej energie, skladovania energie a e-mobility sú odborníci. V kombinácii s rozsiahlym sortimentom výrobkov zaisťujú, aby bol každý projekt úspešný.

Môžte sa nám predstaviť?

Volám sa Filip Vailing a som manažér divízie WOODCOTE Energy. 

Aké máte novinky na tento rok vo vašej firme?

V divízii WOODCOTE Energy máme pripravené novinky pre tento rok - celo čierne panely, ktoré sa väčšinou montujú v Západnej Európe, na Slovensku nie sú až tak obľúbené alebo prezentované. My ich prezentujeme na výstave Aquatherm a už ich montujeme našim zákazníkom.

BE113095 729D 43BB AFE4 A891E431A093

Aký je rozdiel medzi týmito panelmi? 

Rozdiel je v podstate len dizajnový, výkonový rozdiel nie je žiadny. Technicky sú tieto panely rovnaké ako tie, ktoré montujú všetky spoločnosti alebo také, ktoré sú aktuálne dostupné na trhu. Ale tieto panely vyzerajú dizajnovo krásne na strechách, lebo sú celočierne.

Prečo si myslíte, že sa u nás ešte nezačali používať?

Celo čierne panely majú trošku vyššiu cenu a bohužiaľ si myslím, že veľa spoločností predáva fotovoltické elektrárne za účelom nižšej ceny, ale nie kvality a pridanej hodnoty pre zákazníka.

V čom spočíva vaša vyššia kvalita oproti konkurencií?

Vyššia kvalita spočíva v tom, že systém je vytvorený správne, spĺňa všetky normy, spĺňa predpoklady pre revíziu a hlavne spracovanie je úplne odlišné. Existuje veľa elektrární, ktoré montujú panely na strechy tak, že z nich vytŕčajú profily alebo naopak sú také, ktoré sú krásne ukončené. My máme rámy v čiernom prevedení a aj všetky komponenty sú čierne. 

DSC 0649

Čo si myslíte ohľadne energetickej krízy a využívanie fotovoltiky?

Všeobecne si myslím, že kríza na Slovensku je. Každý spotrebiteľ by sa mal nejako pripraviť do budúcich období, ale hlavne, čo je podľa mňa dôležité sú spoločnosti. Väčšinou administratívne budovy, výroby, hotely, penzióny, kde je spotreba veľká a cena energie je vyše 300 EUR za MWh.Tu vie byť fotovoltika veľmi výnosná a dokáže spraviť pomerne vysokú návratnosť až na 4 - 4,5 roka.

Môže normálna domácnosť získať od štátu podporu na fotovoltiku?

Nazval by som to takým malým výsmechom, lebo priemerný fotovoltický systém na Slovensku stojí okolo 7000 EUR až 8000 EUR a štátny príspevok je 1500 EUR.V podstate, štátne príspevky na podporu domácnosti sú veľmi malé.

DSC 0648

Titulná fotka: pexels.com

Fotky v článku: redakcia

Pin It