Spoločnosť Fabrick SK predstavila našej redakcii počas veľtrhu CONECO 2017 prvý tehlový panelový fasádny systém na svete, ktorý na montáž nepotrebuje maltu. BRIX je vlastne bežškárový tehlový obklad, ktorý sa vo forme predpripravených panelov montuje priamo na kovovú konštrukciu.

 

Fabrick 01

 

„Ide o systém, pomocou ktorého vytvoríte odvetranú zateplenú fasádu. Na nosnú konštrukciu sa inštaluje podobne ako známejší systém STOFIX, v tomto prípade však úplne odpadá nutnosť škárovať styčné plochy medzi panelmi. Stopercentne suchý proces zaručuje, že systém možno inštalovať jednoducho, rýchlo a za akéhokoľvek počasia, teda v lete aj v zime. Tým stavebníkom výrazne šetrí náklady,“ ozrejmil našej redakcii fungovanie novinky Tamás Fábianffy zo spoločnosti Fabrick SK.

 

Fabrick 02

 

Spoje medzi panelmi sú voľným okom takmer neviditeľné, odhalíte ich len po podrobnejšom preskúmaní fasády. Fínsky výrobca systému už dlhodobo sleduje trendy v západných krajinách, ako sú Holandsko či Belgicko, kde tehlové fasády síce patria k dlhoročnej klasike, no zároveň tu narastá aj dopyt po bezškárových riešeniach. Výhodou systému BRIX je aj dlhá životnosť bez potreby údržby či vytvorenie modernej tehlovej fasády so živou štruktúrou.

text a foto: redakcia

Pin It