Spoločnosť Isover nás na veľtrhu CONECO opäť presvedčila, že technické parametre stavebných materiálov možno neustále vylepšovať.

Kto ešte stále pochyboval o výhodách minerálnej izolácie CLIMA 034, mohol si ju naživo „ohmatať“. Z izolačných dosiek výrobca vytvoril domček, do ktorého si návštevníci mohli vložiť zvoniaci mobil, aby otestovali jej skvelé akustické vlastnosti. Samotná izolácia však ponúka ďalšie výhody – je o polovicu ľahšia ako bežná minerálna izolácia, má vysokú požiarnu odolnosť, lepšie tepelnoizolačné vlastnosti, ale aj odolnosť proti mechanickému nárazu.

 

isover 01

 

Druhá inovácia sa týkala predovšetkým ergonómie. Spoločnosť totiž vyvinula ISOVER HANDGRIP – jednoduchú rúčku, ktorá uľahčuje manipuláciu s izoláciami určenými na zateplenie šikmých striech a drevodomov. Vďaka tomu sa lepšie prenáša, šetrí čas a urýchľuje manipuláciu so samotným tovarom.

 

isover 02

 

Na stánku nás oboznámili aj s novinkou ISOVER eps GREYWALL PLUS. Ide o izoláciu zo sivého polystyrénu so špeciálnym reflexným náterom bielej farby. „Jeho význam spočíva v tom, že chráni zatepľovací materiál pred vplyvom slnečného žiarenia pri inštalácii fasádnych dosiek. Izoláciu teda netreba vôbec tieniť. Účinok máme overený termovíznym meraním, ktoré vykonali na STU v Bratislave,“ hovorí Alexander Prizemin, marketingový manažér značky Isover.

 

isover 03

 

Zaujal nás však aj nový produkt ISOVER STEPcross, ktorý ľahko nájde uplatnenie pri rekonštrukciách, pretože zbytočne nezaťažuje strop a minimalizuje tepelné mosty. Ak človek plánuje zatepliť nevykurovaný pochôdzny priestor povál, tento systém je na to ideálny. Pozostáva nosných trámov a krížov vyrobených z pevného polystyrénu a výplňovej minerálnej izolácie, ktoré na stavbe možno doplniť parobrzdou a OSB doskami. Stavebník si takto povalu ľahko a rýchlo zateplí aj svojpomocne.

text a foto: redakcia

Pin It