5. 4. 2018

Nórska spoločnosť Jøtul patrí k firmám s vôbec najdlhšou históriou výroby kachlí, krbov a krbových vložiek na svete. Jej výrobky pravidelne získavajú medzinárodné ceny za dizajn. Aj tento rok predstavila na veľtrhu Nábytok a bývanie nové modely či úpravy svojich najpredávanejších kachlí.

jotul 01

Kachle Jøtul F 373 Advance, ktoré sme na výstave videli v snehobielom smaltovom vyhotovení, majú nové rozšírené ohnisko, ktoré je oveľa priestrannejšie. Vylepšujú komfort používania a umožňujú používateľom aj jednoduchšie ovládanie. Kto má radšej tmavšie farby, môže zvoliť úpravu v čiernom laku.

jotul 02

Model Jøtul F 500 (na výstave vo vyhotovení IVE) je novou modernejšou verziou klasických kachlí, ktorá je zbavená typických ornamentov na dvierkach, takže na ohnisko sa možno pozerať cez číre predné sklo. Kachle ponúkajú efektívnejší spôsob splyňovania, dlhú dobu horenia a vysokú výhrevnosť.

jotul 03

Rohové kachle Jøtul Scan 80-2 možno umiestniť do rohu, ale aj pri stene. Majú veľmi elegantné otváranie s ohýbaným sklom a intuitívnu reguláciu jedným pohybom.

jotul 04

Moderné oceľové kachle Jøtul Scan 83-2 s dvojstupňovým ovládaním získali v tomto roku novú elegantnú úpravu v šampanskej farbe. Model vybavený samozatvárateľným systémom kladie veľký dôraz na bezpečnosť. Ohnisko s liatinovým roštom je špeciálne upravené tak, aby za žiadnych okolností nedošlo k úniku či explózii plynov vo vnútri.

jotul 05

text redakcia foto redakcia, Jøtul

Pin It