27.8.2014

 

Aj malá rodinná oslava môže mať punc jedinečnosti. Pripravte pre svojich hostí príjemné a voňavé posedenie a dôležitosť okamihu hneď pochopia.

 

papaver 01

Dominantou nášho aranžmánu sú kvety hortenzie. Ďalej sme použili prúty ovocných stromov, vŕbové halúzky, tamarišku, bordové listy fotínie a dráču, mach.

 

Stačí sa len poprechádzať po záhrade a rýchlo zistíte, že v nej nájdete všetko potrebné. Vyberte rastlinu, ktorá práve kvitne, a urobte z nej dominantu centrálneho aranžmánu. Jej farebnosti a štýlu prispôsobte celé stolovanie. Na výplň využite kry okrasné svojimi listami. Okrem centrálneho aranžmánu umiesteného uprostred stola sú dôležitými prvkami aj malé aranžmány, dekorujúce taniere alebo príbor hostí. Kombináciou rôznych rastlín a doplnkov vzniká nekonečné množstvo štýlov stolovania. Od trendového vintage, cez vidiecku klasiku či minimalistické moderné aranžmány a doplnky. Ak nemáte záhradu, môžete takýmto stolovaním svojím hosťom spriemniť posedenie na balkóne alebo aj v interiéri. Vtedy odporúčame prechádzku v prírode a návštevu kvetinárstva.

 

papaver 02 papaver 03

Okrem centrálneho aranžmánu myslite aj na dekorovanie tanierov alebo príborov hostí.

 

papaver 04 papaver 05

Nádobou pre aranžmán sa môže stať pri troche fantázie takmer čokoľvek. V tomto prípade sme použili vintage čašu a tiež etažér pôvodne určený na zákusky. Na jednotlivých hostí čaká príbor dekorovaný bordovými konárikmi dráču.

 

papaver 06 papaver 07

Keď sa začne stmievať, sklenené svietniky zavesené na prútoch vytvoria intímnu atmosféru.

 

text: Andrea Mičková
foto: Ateliér Papaver – www.atelierpapaver.sk

 

 

Pin It