Pergoly predstavujú v záhrade či na terase malú oázu pokoja, ktorú občas potrebuje každý z nás. Vytvára elegantné prostredie a maximálne pohodlie takmer po celý rok. Svojím výnimočným dizajnom bude dotvárať vaše nové zážitky v záhrade. A práve preto v  posledných rokoch, popredný výrobca tieniacej techniky ISOTRA uviedol na trh hneď niekoľko druhov pergol.

IMG 20191101 141143


Jednou z nich je samonosná bioklimatická pergola ARTOSI, ktorá je absolútnou novinkou prichádzajúcou priamo z vývojového oddelenia spoločnosti ISOTRA. Táto pergola svojim inovativnym a čistým dizajnom spĺňa náročné požiadavky súčasného užívateľského komfortu nie len tým, že môže dosiahnúť šírku až 4 metre, výsuv až 7 metrov a výšku až do 3 metrov, ale má aj iné prednosti. Hliníkové lamely je možné orientovať od 0° do 130°, samozrejmosťou je dokonalé tesnenie a sklon lamiel pre riadený odtok vody stojkou. Nosnosť lamiel je od 116 kg/m2 pri rozmere 6x4 metrov. Do pergoly je možno integrovať tieniace prvky a podobne aj LED osvetlenie.

 

artosi pergola byvanie zahrada

 

Ďalšou prednosťou pergoly ARTOSI je možnosť rozdelenia strechy na viac nezávislých sekcií ovládaných individuálne podľa pozície slnečných lúčov. Lamely sú tvarovo optimalizované tak, aby vykazovali čo najlepšie pevnostné výsledky s čo nemenším nárokom na materiál. Pohon je umiestnený v obvodovom ráme, čo zaisťuje, že nie je viditeľný zo žiadnej strany a nenaruší tak celkový vzhľad pergoly. Je možné použiť štandardný žalúziový motor Somfy, pričom je možné použiť bežné príslušenstvo.

 

Upravená fotka ARTOSI

 

Stojku pergoly je možné umiestniť až jeden meter mimo rohu pergoly. Jednotlivé pergoly je možné k sebe spojiť, potom v spoji pergol zostáva iba jedna stojka. Pergolu ARTOSI je možné zostaviť tromi spôsobmi a to možnosťou kombinovať voľne stojacu časť s časťou ukotvenou do steny. Pergolu ARTOSI je možné vybrať v šiestich základných farbách, vyrobiť s presnosťou na jeden centimeter a tým i dokonale prispôsobiť vašim potrebám. Montáž i demontáž lamiel je veľmi jednoduchá, zostavenie pergoly je veľmi variabilné. Vzhľadom ku všetkým týmto parametrom pergoly je jej cena tak isto významnou prednosťou.

 

Artosi 28


Viac nie len o pergolách, ale i ďalších výrobkoch z oblasti tienenia sa môžete dozvedieť na www.isotra.cz

Pin It