kosacka ako vybrať kosacku do zahradyZdroj: Pexels.com

Premýšľate nad kúpou kosačky, no zatiaľ neviete, ktorá je pre vás tá správna? Pozrite sa na najdôležitejšie kritériá, ktoré vám pomôžu pri rozhodovaní.

 


Nepodceňujte výkon kosačky
Dôležitú úlohu pri práci s kosačkou zohráva jej výkon. Ten priamo závisí od výkonnosti motora, ktorý by mal poskytovať čo najdlhšiu životnosť a nemal by sa zasekávať. S kosačkou s výkonným motorom zvládnete prácu aj v náročnejšom teréne. Veľké benzínové motory sú však hlučnejšie. Riešením môže byť akumulátorová kosačka, ktorá sa výkonom vyrovná benzínovej konkurencii. Je však tichšia a k jej pohonu nepotrebujete benzín.

 
Väčšia šírka záberu vám ušetrí viac času
Čím väčší je záber danej kosačky, tým rýchlejšie pokosíte trávnik. Širšie zariadenie tak zvládne kosiť širšie pásy. Spravidla však takáto kosačka býva aj náročnejšia na používanie. Výrobcovia preto svoje väčšie modely zvyknú vybaviť pohonom kolies či silnejším motorom. Vďaka tomu sa nenarobíte o nič viac ani pri kosení do kopca, a zároveň ušetríte čas.

 

kosacka ako vybrať kosacku do zahrady 1 stavebnictvo byvanieZdroj: EGO POWER+

Komfortná rukoväť pre vaše pohodlie
Pri kosačkách sa najčastejšie stretnete s plastovým materiálom konštrukcie. Plast je mimoriadne obľúbený najmä preto, že je lacný a ľahký. Je však menej odolný a plastová rukoväť počas kosenia prenáša neželané vibrácie. Jej kovové prevedenie je síce o niečo ťažšie, otrasy však pocítite v menšej miere. Vašou druhou možnosťou môže byť akumulátorová kosačka, ktorá vám umožní pracovať s nižšími vibráciami bez ohľadu na jej vyhotovenie.

 
Dôležitá je aj kapacita zberného koša
Ak nechcete po kosení trávu zbierať ručne, zvážte model so zberným košom. K dispozícii sú v plastovom alebo textilnom vyhotovení. Výhodou textilu je, že tráva v ňom naďalej dýcha aj v prípade, že ho zabudnete vysypať. Ľahko sa však zafarbí a znehodnotí. Plastový variant vám vydrží podstatne dlhšie. Odporúčame tiež vybrať zberný kôš s čo najväčšou kapacitou. Vo výsledku tak viac času strávite kosením a menej vysýpaním.

 

kosacka byvanie stavebnictvoZdroj: EGO POWER+


Rozličné funkcie vám umožnia jednoduchšie kosenie
Niektoré kosačky ponúkajú viacero režimov kosenia. Vymeňte klasické kosenie so zberom do zberného koša za mulčovanie alebo si vyskúšajte nočné kosenie. Umožnia vám to vstavané LED svetlá. Vďaka neustálym inováciám odpadáva množstvo zábran a vznikajú tak možnosti, o ktorých ste v minulosti ani nesnívali. Vyberte si kosačku, s ktorou bude radosť pracovať.

 

 

Pin It