shutterstock 546292876Zdroj obrázka: Palatinate Stock/Shutterstock.com

Hodín, ktoré trávime v interiéri, je zo dňa na deň viac, čo znamená, že je potrebné si tento priestor adekvátne zariadiť a prispôsobiť aktuálnym podmienkam. Teraz v lete, kedy sa k nám cez veľké okenné tabule dostáva obrovské množstvo slnečných lúčov, to platí dvojnásobne. Našťastie na záchranu prichádza moderná tieniaca technika, ktorá nám počas dlhých letných dní v priestore pomáha prežiť všetky náročné aj tie príjemné chvíle.

Výber ale netreba podceniť, pretože aj tu sa dá neodborným prístupom veľa vecí pokaziť. Zopár drobných rád a detailov z nášho článku preto môže byť počas plánovaného nákupu dobrou pomôckou a záchranou. Dobrá tieniaca technika predsa disponuje množstvom výhod.

Zbavuje zbytočného prehrievania interiéru

Tienenie okien je dobrým spôsobom, ako sa v lete zbaviť dotieravých slnečných lúčov, ktoré vedia narobiť poriadnu neplechu. Oveľa horšie však je, že náš interiér veľmi prehrievajú, čo nie je dobrá správa pre tých, ktorí v ňom dlhodobo pracujú alebo sa vzdelávajú či bývajú. V tých najteplejších dňoch to predstavuje zvýšenie teploty až o 7 °C. Áno, klimatizácia je jedno riešenie, ale nie všetkým vyhovuje a zvyšuje náklady na energie.

Špeciálna tieniaca technika vám môže v tomto smere pomôcť oveľa lepšie. Vďaka nej viete v lete ušetriť na ochladení priestoru klímou a v zime na vykurovaní. Tieniaca technika v podobe vonkajších roliet alebo žalúzií poskytuje stopercentné zatemnenie okna, vďaka ktorému nie je váš interiér od okolitého prostredia vôbec závislý a naopak, stopercentne chránený. Takéto rolety alebo žalúzie sú ako dokonalý pancier.

Reguluje intenzitu svetla v miestnosti

Ak nie je vaším primárnym cieľom obmedziť prehrievanie interiéru, ktorému dobre bránia štýlové vonkajšie rolety, môžete využiť aj interiérové tienenie. Jeho charakter závisí od dizajnu miestnosti, typu okna a jeho okolia, ako aj veľkosti či konštrukcie.

Moderné interiérové tienenie má tú výhodu, že nijako nezasahuje do priestoru miestnosti, nezmenšuje ju, a pritom poskytuje dokonalé moderné tienenie. Na trhu máte k dispozícií niekoľko možností a univerzálnych prevedení tejto techniky, takže ju hravo zladíte s kobercom alebo iným detailom v miestnosti.

Má jednoduché a inteligentné ovládanie

Nesmierne dôležitou výhodou modernej tieniacej techniky od Profirolu je aj to, že sa jednoducho inštaluje a dokonalým ovládaním disponuje. Závisí od toho, aký typ tienenia si vyberiete a všetko dôležité pri jeho inštalácií potrebujete. K základným možnostiam, ktoré si môžete vybrať, patrí ovládanie:

  • klasickou šnúrou;
  • elektrickým vypínačom;
  • ovládaním;
  • mobilnou aplikáciou.

Stačí si vytvoriť požiadavku, na základe ktorej vám bude zaslaný návrh vhodného riešenia a po obhliadke a potvrdení objednávky zrealizovaná aj samotná inštalácia. Získate tak komfortné tienenie, o ktoré sa nie je vôbec potrebné starať.

 

 

Pin It