shutterstock 1862569534

Zdroj obrázka: SARYMSAKOV ANDREY / Shutterstock.com

 

Kolobežka je výrobok, ktorý si prešiel mnohými zmenami. Už v minulosti išlo o moderný prostriedok, ktorý deti zaujal natoľko, že ho chcel mať doma každý. Menili sa za bicykle, korčule aj skateboardy. Trend opadol, no nie na dlho. Znova sa na trh vrátili a dosahujú ešte väčšiu obľúbenosť nielen kvôli modernému dizajnu, ale viacerým výhodám.

 

Aktuálne sú populárne tie elektrické, ktoré už môžeme nájsť vo väčších mestách na vypožičanie. Pomerne veľká časť mladých ľudí ich ale s obľubou využíva práve na športovanie.

 

Šport ako každý iný

Áno, aj s kolobežkami sa dá súťažiť na profesionálnej úrovni. Je to rovnako náročné ako na iných prostriedkoch. Slúžia k tomu freestylové kolobežky, ktoré majú perfektný vzhľad a sú tiež prispôsobené na väčšiu záťaž ako tie, ktoré môžeme vidieť bežne na uliciach.

Tieto slúžia na skákanie na rampách či iných parkových prekážkach. Aj kvôli tomu je potrebné, aby mali pevnejšie riadidlá a celú konštrukciu. Je preto zjavné, že ich nie je možné zložiť a ani žiadna ich časť nie je skladná tak, ako to poznáme pri tých klasických. Môžu byť síce ťažšie, ale vzhľadom na účel je to pochopiteľné.

 

Nemusíte sa s kolobežkou narodiť, začať je možné aj neskôr

Začať športovať na kolobežke je relatívne jednoduché. Začať nemusia len deti, ale aj dospelí ľudia. Pre nich sú takéto kolobežky samozrejme aj lacnejšie, no rovnako pohodlné a bezpečné. Ide skôr o rozdiel v pevných a kvalitných, ale lacnejších materiáloch.

Tie pre pokročilých sú na lepšej úrovni, čomu samozrejme zodpovedá aj vyššia cena, no vzhľadom k športovým zážitkom a možným oceneniam ide o akceptovateľnú drobnosť. Ani tento šport sa ale nezaobíde bez pár zranení, preto nezabúdajte ani v mladom či vyššom veku na poriadnu ochranu v podobe prilby a rôznych chráničov na všetky končatiny.

Pri dodržaní všetkých pravidiel a správnom výbere si jazdu na dvoch kolesách užijete plnými dúškami.

 

Pin It