Dnešný svet je plný reklám, odporúčaní a článkov, ktoré výrobky sú vhodné a kvalitné, ktoré naopak nie sú.....Každý z výrobcov však prezentuje niečo iné a pre bežného zákazníka, ktorí nepracuje v danej oblasti je veľmi problematické nájsť a vybrať vhodnú cestu. Na túto tému sme sa porozprávali s pracovníkmi spoločnosti LUNA-PLOTY,s.r.o.

 

Za odborníkmi zo spoločnosti Luna Ploty sa vracajú zákazníci aj po pätnástich rokoch. Okrem toho, že Luna Ploty prináša široký výber foriem oplotenia, poskytuje aj možnosť realizácie záhradných domčekov či iných záhradných doplnkov. Pre zákazníkov majú pripravené vlastné vzory, rôzne farebné variácie, jednostranné i plnohodnotné obojstranné prevedenia, okrasné zalievacie stĺpy a ďalšie. V našom dotazníku sme sa však zamerali najmä na to, čomu rozumejú najlepšie. Na výber správneho oplotenia.

 

luna ploty biely murovany plot umely kamen vaplnocement stavebnictvo byvanie

 

 

1. Pre priblíženie čitateľom, ako dlho sa venujete výrobe betónových oplotení a povedzte niečo o spoločnosti LUNA-PLOTY, s.r.o.

História našej spoločnosti siaha až do roku 1999, kedy ešte ako SZČO Miroslav Chudý – LUNA spustila svoju výrobu betónových výrobkov. Z počiatku sme sa zameriavali na betónové balustrády, neskôr od roku 2004 sme začali vyrábať okrasné betónové oplotenia. Dnes pôsobíme hlavne na Slovenskom trhu a v Rakúsku, no občas realizujeme zákazky aj v Českej republike, Maďarsku, Nemecku .

...

obrázok c 2

 

2. Na základe Vašich skúseností, aký plot je ideálnou voľbou pre zákazníka ?

Myslím, že ideálne oplotenie neexistuje. Každý zákazník má iný vkus, predstavu i finančné možnosti. Taktiež je dôležité, na aký účel má oplotenie slúžiť. Či má len zabrániť (sťažiť) vstupu na pozemok, alebo má slúžiť ako ochrana súkromia. Niekedy boli v móde pletivové oplotenia, ktoré sú cenovo dostupnejšie. Dnes si už ľudia radšej priplatia a riešia skôr  ochranu súkromia, čiže aby sa cítili bezpečne a strážia si majetok pred nechcenými pohľadmi okoloidúcich.

 

 luna ploty kovove brany stavebnictvo byvanie

 

 

3. Všimli ste si výraznejšie zmeny v zákazníckom správaní. Čo je aktuálne trendom?

Naša spoločnosť sa zaoberá výrobou a realizáciou okrasný betónových oplotení, ktoré sú vyskladané zo železobetónových platní, tie sa zasúvajú to železobetónových stĺpov. Dopyt po týchto oploteniach z roka na rok rastie, čo potvrdzuje naše tvrdenie vyššie, že ľudia upúšťajú od „klasických“ pletivových oplotení a chcú viac súkromia. Výhodou okrasných betónových oplotení je relatívne nízka cena, množstvo vzorov a rozmerových variácii, aj rýchlosť montáže.Takže pokiaľ hľadáme odpoveď na to, čo ovplyvňuje trendy vo výbere oplotenia, je to predovšetkým faktor väčšieho súkromia

 

 luna ploty pozemok zahrada oplotenie murovane stavebnictvo byvanie

 

4. Aký je rozdiel medzi okrasným betónovým (zasúvacím) oplotením a betónovým múrom ?

Najväčším rozdielom je cena a rýchlosť realizácie. Pri okrasnom betónovom oplotení vo väčšine prípadov nie je potrebné zhotoviť betónový základ, ktorí je dosť nákladný a pracný. Taktiež tým, že okrasné betónové oplotenia sú odlievané v rôznych vzoroch( bridlica, tehla....) odpadajú tým náklady a práca spojená s dodatočnou povrchovou úpravou, ako je to u betónového múru. Taktiež nehrozí, že napríklad obklad po zime odpadne.

 

 

luna ploty ocelove oplotenie mechanicka brana stavebnictvo byvanie

 

 

5. Na čo si treba dať pozor pri výbere dodávateľa okrasného betónového oplotenia?

Tak ako rastie dopyt po tomto druhu oplotení, rastie tu aj konkurencia. Ako všade platí ak aj výrobky  vyzerajú podobne rozdiel môže byť obrovský. Pri výbere vhodného dodávateľa sa treba zamerať na čas, ktorí už je na trhu, počet realizácii, inovácie, certifikáty... Je pravdepodobné, že spoločnosť čo je na trhu napríklad 10 rokov a robí stovky realizácii ročne robí svoju prácu dobre, inak by zrejme na trhu nebola. Najlepšia reklama je spokojný klient, čiže treba dať na odporúčania zákazníkov, ktorí už s danou spoločnosťou majú skúsenosť. 

 

 

Na skrášlenie pozemku stačí krásny plot

www.lunaploty.sk

Pin It