shutterstock 1928645708
Andrey tiyk / Shutterstock.com

Nielen na jar, ale prakticky počas celého roka je nutné starať sa o svoju záhradu. Mať k tomu kvalitné vybavenie je už prakticky nutnosť, ak pri tom nechcete stráviť niekoľko zbytočných hodín, ale mať neskôr čas aj na svoju rodinu alebo iné povinnosti či záľuby. Pre niekoho ide o veľký zásah do rodinného rozpočtu, ale myslite aj na to, že sa dá mnoho vecí darovať aj na Vianoce a spraviť radosť sebe alebo svojmu známemu.

 

Prechádzka po dvore

Počasie sa každým rokom mení a dokáže nás neustále prekvapovať. Nie je ničím výnimočným, že aj v neskoršom jesennom období tráva na dvore ešte stále rastie, pretože sneh mnohokrát najmä na nížinách nevydrží ani niekoľko dní, keď už aj náhodou napadne. No o trávnik je potrebné sa postarať. Moderná kosačka na dvor rozhodne patrí a nemala by nikde chýbať. Poznáme niekoľko druhov kosačiek. Obľúbená je najmä benzínová a elektrická s káblom. Prvá má nevýhody, že je príliš hlučná a je pri nej nutnosť kupovať benzín. Pri elektrickej je neustále riziko preseknutia elektrického káblu alebo jeho otravné presúvanie po každom pohybe. Našťastie je na trhu aj možnosť akumulátorovej kosačky. Tá síce nie je tak silná, ale je tichá, omnoho ľahšia a keď sa vybije, môžete do nej vložiť náhradnú plne nabitú batériu.

 

Aj na nedostupné miesta

Klasická kosačka sa nedostane všade, to je asi jej najväčšia nevýhoda. Našťastie môžete využiť krovinorez. Ten je šikovný a môžete ho použiť najmä na sekanie trávy v okolí plotu, múru, stromčekov alebo iných prekážok, ktoré zamedzili kosačke prejsť plynule a posekať trávu. Mnohokrát je používaný aj na celý dvor ako jediné zariadenie v dome, keďže niektoré kosačky môžu byť drahšie. V tomto prípade je to však pre ľudí fyzicky namáhavejšie, rýchlo sa unaví a trávnik nie je posekaný rovnomerne. Kvalitné značky krovinorezu možno nájsť aj v e-shopoch za dobré ceny, a naviac aj s možnosťou dodania až k vám domov. Vy teda nemusíte strácať svoj čas návštevou kamenného obchodu.

 

 

Pin It