13.3.2015

 


Oceňovanie najlepších výrobcov, dizajnérov, produktov a expozícií sa už stalo dobrou tradíciou výstavy Nábytok a bývanie. Samozrejme, víťazov v jednotlivých kategóriách sme spoznali aj v aktuálnom ročníku. Vydavateľstvo MEDIA/ST spolu so Zväzom spracovateľov dreva (ZSD) a ďalšími etablovanými odbornými časopismi takisto rozhodlo o laureátovi jednej z kategórii.


Cena ZSD a odborných časopisov, medzi ktoré sa zaradili magazíny vydavateľstva MEDIA/ST, Drevársky magazín a Pekné bývanie, získala spoločnosť ForDom, s. r. o., zo Zvolena. 

 

nab vitazi 01 fordom

 

nab vitazi 00 porota

Odborná porota: (horný rad zľava) Jozef Zajko, konateľ firmy IDONA, Peter Zemaník, generálny sekretár Zväzu spracovateľov dreva SR; (dolný rad zľava) Katarína Šatanková, šéfredaktorka časopisu Pekné bývanie, Inéz Búci, redaktorka Pekné bývanie, Sláva Štefancová, šéfredaktorka časopisu SaB Stavebníctvo a bývanie.

 

Zväz spracovateľov dreva SR sa v rámci výstavy prvýkrát rozhodol vyčleniť pavilón N špeciálne pre drevostavby a slovenských výrobcov nábytku, ktorí sú členmi zväzu. Medzi drevostavbmi sa tak prezentovali firmy Atrium, ForDom či Haas Fertigbau. Návštevníci výstavy majú možnosť do nedele zahlasovať za najkrajšiu drevostavbu. Vyhlásenie výsledkov prebehne 28. marca.

 

Cenu v kategórii Čalúnený nábytok si prevzala spoločnosť JECH CZ, s. r. o., z Dobrušky za sedaciu súpravu SIRA.

 

nab vitazi 02 sira


V rámci kategórie Nábytok do obývacích priestorov sa pozornosť upriamila na posteľ La Vista, ktorú vystavovateľ – firma JELÍNEK – výroba nábytku, s. r. o., z Valašského Meziříčí predstavila už na jeseň minulého roku a získala za ňu aj cenu v rámci českého Designbloku.

 

nab vitazi 03 jelinek


V kategórii Kuchynský nábytok a spotrebiče si cenu odniesla spoločnosť CREATEC – Samuel Kořínek zo Zvolenskej Slatiny za nadčasovú kuchynskú linku SKANDIA.

 

nab vitazi 04 createc


Kategória Ostatné typy nábytku určila za laureáta firmu FEPA Pavol Ferianec zo Starej Myjavy za hravé vešiaky WOOLI.

 

nab vitazi 05 fepa wooli


Svietidlo 3D CUBE DESIGN od Ing. Jozefa Svantnera – SLOS z Banskej Bystrice pre zmenu zabodovalo v kategórii Doplnky k nábytku a bytový textil.

 

nab vitazi 06 3dcube


Najkrajšou expozíciou veľtrhu sa na základe rozhodnutia odbornej poroty mohla pýšiť firma JAVORINA V.D. zo Spišskej Belej.

 

nab vitazi 07 javorina


Čestné uznanie veľtrhu putovalo do rúk vystavovateľa FEYDOM Prague z Prahy a výrobcu FEYDOM Furniture z macedónskeho Skopje, a to za rozkladaciu sedaciu a lôžkovú súpravu BB2 a Q6.

 

nab vitazi 08 feydom


Ďalšie Čestné uznanie veľtrhu si Fakulta architektúry STU za svoju expozíciu.

 

nab vitazi 09 stu


Cenu Fóra dizajnu získal Richard Senéši za systém Material Basic.

 

nab vitazi 10 material basic


Cenu čestného hosťa veľtrhu, ktorým bol tentoraz slovenský dizajnér Michal Staško, si vyslúžil dizajnér Ivan Čobej z firmy BRIK, a. s.

 

nab vitazi 11 cobej


pripravila: Anna Salvová
foto: Agrokomplex, redakcia

 

 

 

Pin It