Kim Kardashian West a Kanye West s pomocou medzinárodných dizajnérov pretvorili prímestské kalifornské panstvo na svetskú oázu čistoty a svetla.

 

2rezidencia kim kardashian stavebnictvo a byvanie

 

Od roku 2013 sa ich nehnuteľnosť neustále transformovala. Dnes je z nej jedna z najfascinujúcejších, najpozoruhodnejších častí architektúry na tejto planéte. Keď sa Kanye a Kim prvýkrát stretli v dome, ktorý sa mal stať ich divokým rodinným útočiskom v meste Los Angeles, mali obidvaja odlišné reakcie. „Prechádzali sme sa týmto neuveriteľne extravagantným domom a pre mňa to bola dokonalosť,“ spomína Kim na svoj prvý moment v lete 2013 v luxusnom dome. Kanye bol menej nadšený a povedal len: „Je to funkčné.“

 

5rezidencia kim kardashian stavebnictvo a byvanie


Premena domu z predmestia McMansion na futuristický belgický kláštor, ako to sám Kanye opísal, je príbehom sondáže a vášne. Je to svedectvo mysle dvoch rozdielnych ikon – neustále hranične vzdorujúceho hudobníka a o nebojácnej reality hviezdy.
Keď Kanyeho kariéra odštartovala a jeho bohatstvo rástlo, dokázal sa vážne oddať svojim dizajnérskym predstavám a zúčastňoval sa na medzinárodných veľtrhoch dizajnu. Ľudia mu hovorili, že je blázon, že zaplatil toľko peňazí za extravagantný dom. „Ale musel som to mať,“ hovorí o dizajnovej trofeji Kanye.

 

11rezidencia kim kardashian stavebnictvo a byvanie


Podobne sa vyjadruje aj jeho manželka. „Ešte predtým, ako som stretla Kanyea, som naozaj nevedela nič o nábytku,“ pripúšťa Kim. „Ale byť všetkého súčasťou bolo pre mňa mimoriadne obohacujúce v oblasti dizajnu. Teraz som skutočne hrdá na to, že viem, čo máme doma a prečo je to, také dôležité. “

Kanye sa vo svete medzinárodného dizajnu zoznámil s významným belgickým dizajnérom Axelom Vervoordtom, s ktorým sa poprvýkrát stretol na veľtrhu v Maastrichte a neskôr na výstave v Benátkach. „Musel som s ním začať spolupracovať,“ hovorí Kanye a dodáva:„ chcel som prinútiť Axela, aby prišiel do Calabasasu, a aby pretransformoval rezidenciu McMansion."

12rezidencia kim kardashian stavebnictvo a byvanie


Vervoordt priznáva, že to bolo nepravdepodobné stretnutie. „Nie som z popového sveta, zo sveta rapperov. Kim a Kanye som však spoznal ako úžasné ľudské bytosti. V živote máme spoločné ľudské hodnoty, ako je rešpekt ku kráse a duchovnosti umenia,“ hovorí dizajnér. „Môžete to nazvať náboženstvom, ale toto je možno viac ako náboženstvo, je to hľadanie kozmických hodnôt mieru a pozitívnej energie. Mali sme veľmi hlboké rozhovory o priestore a dôležitosti ticha.“

 

7rezidencia kim kardashian stavebnictvo a byvanie


Tieto rozhovory prirodzene viedli k plánom znovu pretransformovať dom. Proces, ktorý Vervoordt popisuje: „Kanye a Kim chceli niečo úplne nové. Nehovorili sme o dekoráciách a malých úpravách, ale o filozofii, ako žijeme teraz a ako budeme žiť v budúcnosti. Dom sme vyčistili o nepotrebné veci a neustále sme sa snažili urobiť ho čistejším a čistejším,“ vysvetľuje dizajnér.
Prakticky sa tieto vznešené ambície pretavili do veľkolepej premeny proporcií mnohých izieb v dome, z ktorých všetky sú opláštené žiarivou sivobielou omietkou a zvýraznené ďalšími svetlými prírodnými materiálmi. „Výzdobou sa stali rozmery,“ hovorí Kanye o vzácnej architektúre. Vybavenie domu je udržiavané na minimalistickej úrovni, pozostáva hlavne z charakteristických jemných vzorov Vervoordta, sprevádzaných sympatickými výtvormi Royère a Pierre Jeannereta.

 

8rezidencia kim kardashian stavebnictvo a byvanie


„Jedna spoločná vec, ktorú sme mali s Kanye, bola naša snaha o dosiahnutie neutrálnej palety farieb v dome. Milujem jednoduchosť dizajnu. Všetko vo vonkajšom svete je také chaotické. Rada chodím na miesta, z ktorých cítim pokoj,“ hovorí Kim. Pokiaľ ide o nekompromisnú zhodu názorov v minimalizme priestorov, Kanye to vidí z inej perspektívy: „Kim by prišla s najbláznivejšími nápadmi a ja by som povedal: To nie je normálne. Potrebujeme zásuvky! Bol som hlasom funkčnosti.“

 

kim kardashian rezident

 

1rezidencia kim kardashian stavebnictvo a byvanie


Na vylepšení domu pracovalo aj niekoľko ďalších významných dizajnérov. Minimalistický architekt Claudio Silvestrin pracoval na podkroví a naďalej s nimi spolupracuje na ambicióznych stavebných projektoch. Vincent Van Duysen pomohol zariadiť obývaciu izbu a detské izby. Medzinárodní záhradní architekti pod vedením Petra Wirtza dohliadali na dizajn rastúcich, zámerne zelených záhrad.

Zdroj: architecturaldigest, dailymail

Text: Petra Laclavíková

Foto: 

 

Mohlo by vás zajímať: 

Inteligentný dom vie aj to, kedy sa vrátite domov

609939 brilliant control

Pin It