20.3.2014

 

Moderný interiér môže evokovať všeličo – od minimalisticky zariadených miestností po objekty prešpikované najnovšími technologickými výdobytkami. Moderný domov však možno vytvoriť aj tak, že tradičné materiály použijete úplne novým, neopozeraným spôsobom. Podobne ako v jednom z najnovších apartmánov v izraelskom Tel Avive...

 

getaway 01

 

Čerstvo dokončený interiér trojizbového apartmánu servíruje jeho obyvateľom priam idylickú domácu pohodu. A hoci nešetrí technickými vymoženosťami a ultramoderným zariadením, pripomína skôr akúsi novodobú verziu rozprávkového príbytku v orechovej škrupinke.

 

getaway 02

 

Môže za to najmä zaujímavo riešená spoločenská časť apartmánu, v ktorej sa výrazným spôsobom uplatnilo drevo. Autorka interiéru navrhla podlahu, obklad steny aj časť podhľadu tak, aby sa nespájali v hrane, ale prechádzali z jednej roviny do druhej v súvislom oblúku. Krivky dreveného obkladu tak podčiarkujú jeho prírodný pôvod a navodzujú dojem domova, akoby vystrúhaného z jedného kusa dreva.

Človek má v byte na druhom podlaží absolútny pocit bezpečia a príjemného útočiska. Netypické riešenie tak vychádza v ústrety hlavnej myšlienke, s ktorou developer luxusný apartmán vytváral ‒ poskytnúť budúcim majiteľom únik od každodennej reality. Aj preto dostal tento projekt názov TLV Get Away.

 

getaway 03

 

Plynulosť sa v priestore apartmánu neprejavuje iba prostredníctvom zaujímavého dreveného obkladu. Nemenej dôležitú, a to rovnako estetickú, ako aj funkčnú úlohu zohrávajú pohyblivé deliace prvky, ktoré umožňujú schovať alebo otvoriť isté časti interiéru. Tento flexibilný koncept sa naplno prejavuje rozhraní spálne a oddychovej „lounge" zóny. Navzájom ich oddeľujú posuvné dvere, ale aj otáčavá stena s integrovanou plochou obrazovkou. Obyvatelia si vďaka tomuto dômyselnému nápadu môžu pozrieť televíziu v spoločenskej časti bytu, alebo, ak majú chuť, aj v pohodlí svojej postele. Takisto však môžu spálňu v jednom okamihu prepojiť s obývačkou.

 

getaway 04 getaway 05 getaway 06

 

getaway 07

 

Ďalším nástrojom interiérovej dizajnérky bola aj hra s farbami, textúrami a materiálmi. Výsledkom sú kontrastné kombinácie, ako napríklad masívny neopracovaný obklad z dreva stretávajúci sa v kúpeľni s pohľadovým betónom, ale aj s minimalistickým snehobielym nábytkom či s organicky tvarovanou sanitou.

 

getaway 08 getaway 09

 

Farebne umiernenejší charakter má pracovňa s výhľadom do pokojnejšieho zadného dvora, v ktorej našli svoje miesto najmä tmavé odtiene nábytku a stien. Autorka interiéru priam rafinovaným spôsobom spojila čaro vidieckej romantiky a rustikálnych dekorácií s inovatívnymi prvkami, čo sa, nakoniec, prejavuje aj v cene týchto exkluzívnych deväťdesiatich metrov štvorcových. Ich hodnota sa vyšplhala na 1,9 miliónov amerických dolárov (približne 1,4 miliónov eur).

 

getaway 10

 

text: Anna Salvová
foto: Itay Sikolsky/ www.theagency.co.il

 

Celý článok si môžete prečítať v magazíne SaB január 2014.

 

 

 

Pin It