21.1.2016

O čom sa hovorí na veľtrhu Imm v Kolíne nad Rýnom? Predovšetkým o megatrendoch, z ktorých vyplýva, že naše príbytky sa kvôli prebiehajúcej urbanizácii a zvyšovaniu cien nehnuteľností stále zmenšujú, nábytok sa stáva čoraz multifunkčnejším, vzrastá záujem o ekologické materiály a zariadenie domácnosti nadobúda nostalgickejší (tzv. mid-century) charakter, pretože sa v ňom stále častejšie objavujú renovované kúsky zo 40. až 60. rokov minulého storočia. My sme si posvietili na novinky či limitované edície známych solitérov a vybrali sme pre vás desiatku produktov, ktoré rozhodne spĺňajú tieto atribúty.

01 valcucine forma mentis
Firma Valcucine prišla na veľtrh so svojím kompaktným a nanajvýš praktickým kuchynským modulárnym systémom Forma Mentis, ktorý navrhol dizajnér Gabriele Centazzo. Je určený všetkým, ktorý od svojho kulinárskeho kráľovstva vyžadujú najmä prehľadnosť a dostatok priestoru na zábavu.

02 ethimo b
Outdoorová stolička Nicolette, ktorú vytvoril Patrick Norguet pre Ethimo, je haute couture kúskom vo svete nábytkového dizajnu. Umným spôsobom kombinuje rozličné materiály, ale i výrobné technológie.

 

03 himalayan
Spoločnosť CC Tapis prostredníctvom svojich nových kobercov ukázala, ako pokročila v technológii tkania a spletania, zostala pritom verná prírodným materiálom, ako sú himalájska vlna, jemný hodváb či aloe. Na obrázku sú koberce Segni Minimi (vľavo) a a Sacha.

 

04 radis
Estónska značka Radis prekvapila zaujímavou skrinkou MIX z dreva, ktorá ukrýva množstvo úložného priestoru. Funkciu úchytiek tu plnia úzke výrezy.

 

05 LG
Firma HI-MACS® po úspechu na ostatnom milánskom veľtrhu zostala verný spolupráci s holandským dizajnérom Marcelom Wandersom, ktorý vytvoril novú kolekciu LUCIA, ponúkajúcu päť moderných, prírodne pôsobiacich stvárnení akrylátového kameňa.

 

06
Netradičný vešiak La Cima3 od firmy Opinion Ciatti, ktorý má podobu lanového povrazu, vnesie hravosť do každého interiéru. Aktuálne je dostupný v nových prírodných povrchových úpravách s kontrastnými čiernymi koncami a závesnými hákmi.

 

07 inkiostro blanco exotic and mysterious worlds
Spoločnosť Inkiostro Bianco vytvorila v spolupráci s umelkyňou Karen Knorr sériu impozantných tapiet, ktoré sú reinterpretáciou tradičných úprav stien. Experimentujú s realistickými obrazmi a fotografiami tak, že ich spájajú do nečakaných exotických či tajomných obrázkov plných optických klamov.

 

08 natural
V novej lifestylovej kolekcii firmy Twils nás zaujala posteľ Natural od štúdia Meneghello&Paolelli Associati - je vôbec prvou v rodine postelí od tejto spoločnosti, ktorá má drevené záhlavie.

 

09 sancal
Slovo majestátny dokonale vystihuje novú kolekciu Majestic od španielskej spoločnosti Sancal. Charakterizuje ju ľahkosť a mix rozličných nenápadných detailov, ale aj vôňa prírodnej kože v kontraste s „plastovým“ estetickým stvárnením jednotlivých kúskov.

 

10 luceplan
Do studnice svojich kreatívnych fígľov opäť načrela francúzska dizajnérka Inga Sempé a pre spoločnosť Luceplan vytvorila lampu Cappuccina, vytvorenú zo štíhleho tela a sférického svietidla z opálového skla, ktorá sa prakticky iba kolíše „na stopke“ svojej tenkej nôžky, vďaka čomu ju možno podľa potreby ľubovoľne otočiť.

 

pripravila: Anna Salvová
foto: archív firiem

 

 

Pin It