Cena nehnuteľností stúpa, preto sa mnohí z nás uchyľujú k priestorovo menším plochám bytov. Ani zďaleka to však neznamená, že sa budete cítiť v malom byte automaticky stiesnene. Všetko je to o pocitoch, dobrej organizácii a výbere vhodných doplnkov, s ktorými vás teraz oboznámime.

 

byt maly inteligentny vyuzitie maximum

 

Triky racionálneho využitia priestoru nemusia byť predsa len o drahých projektoch, ale originálnych doplnkoch, ktorých výberu by ste mali venovať náležitú pozornosť.

 

Multifunkčné zóny vytvoria dokonalý efekt

Premýšľanie o zónach nie je len o tom, kde budete spať alebo raňajkovať. Je dôležité zabezpečiť aj pohodlie chodu celého priestoru a jeho multifunkčnosť. Moderné zásuvkové komody vám vo vytváraní zón určite pomôžu nielen svojou veľkosťou a tvarom, ale aj krásnym dizajnom.

Nestačí však naplánovať iba dostatok úložných miest. Jednotlivé zóny je dobré vybaviť ďalšími funkciami a tiež pochopiť, ako ich budete používať pri prechode z jedného režimu do druhého. Tu sa zasa dobre uplatnia štýlové pohovky, ktoré môžete v prípade potreby rozložiť a premeniť priestor na spálňu alebo hosťovskú izbu.

Multifunkčnosť je predsa jedným z hlavných princípov malých otvorených priestorov. Či sa nám to páči alebo nie, sme nútení používať jednotlivé objekty aj celé zóny v rôznych scenároch a na rôzne účely. Tak pri ich vytváraní na to myslite.

 

Pohrajte sa s obrazmi na stene

Tí z vás, ktorí bývajú v menšom byte asi veľmi dobre vedia, ako dôležité je využiť každý jeden centimeter priestoru. Plytvanie nie je v tomto smere vôbec vítané. A platí to aj v prípade, ak si chcete svoj interiér ozvláštniť umením.

Obrazy na stenu môžu byť v malom byte skvelým a priestorovo nenáročným dekoratívnym doplnkom. A vôbec nie je náročné dosiahnuť, aby sa z obrazu stala vec, ktorá bude udávať smer a stane sa stredobodom pozornosti.

Ak bývate v malom byte, môže krásny obraz na stene „simulovať“ aj okno, preniesť vás do prírody, na pobrežie alebo za hranice vášho domova. Obrazy v neutrálnych alebo monochromatických farbách zasa podporia jasnú, ľahkú a jemnú atmosféru, tie jasnejšie ho naopak zvýraznia.

 

Využite silu a význam farieb

Harmónia v našom živote je závislá najmä od farieb, ktoré pomocou zraku vnímame veľmi intenzívne. A v interiéri, kde teraz trávime viac ako 90 % svojho času, to platí dvojnásobne. V malom byte však môžete vyžiť ich význam na optické zväčšenie plochy na bývanie. Biele, neutrálne alebo bledé pastelové odtiene stien vám s tým určite pomôžu. Alebo nábytok tón v tóne s farbou steny či tapety priestor určite opticky zväčšia. Rovnako vám poslúži odraz zrkadiel alebo lesklých plôch, ktoré sú ale náročnejšie na údržbu, tak pozor na ich množstvo.

S interiérom by ste sa mali jednoducho vyhrať do posledného detailu. Nesnažiť sa ho vybaviť všetkým novým, čo sa objaví v obchode, ale tým, čo vám je pohodlné a vyvoláva vo vás príjemné pocity. Tak na ne pri výbere doplnkov myslite a určite sa do správneho zariadenia „trafíte“.

 

Zdroj obrázka:Photographee.eu/Shutterstock.com

Autor: Českí architekti navrhli vertikálne parkovanie

Pin It