25.7.2017

 

Purmo 01Kúpeľňa sa v dnešnom svete stáva útočiskom, nielen funkčným priestorom obydlia. Ráno sa v nej chystáme do práce, upravujeme sa, aby sme po celý deň vyzerali a cítili sa čo najlepšie. Večer sa do nej uchyľujeme, aby sme sa v zime pod sprchou či v kúpeli „rozmrazili" po príchode z nehostinného sveta a najmä zmyli zo seba celodenné napätie.

 

 

Od kúpeľne očakávame, že bude príjemne vyhriata, vetrateľná a suchá, jednoducho, ideálne miesto na relax. Preto túžime po stále krajších, štýlovejších a luxusnejších kúpeľňových priestoroch. Táto miestnosť si vyžaduje špeciálne radiátory – odolné voči vlhkosti, prispôsobené na sušenie uterákov a v neposlednom rade dekoračné. Ako si vybrať správne vykurovacie zariadenie do jedného z najdôležitejších a najintímnejších priestorov domova? Ideálne je obrátiť sa na tých najlepších. Tento prívlastok spĺňajú radiátory značky Purmo, ktoré sa koncom 50. rokov začali vyrábať vo Fínsku. V súčasnosti má koncern Retting Heating Group výrobné závody vo Fínsku, Nemecku, Belgicku, Francúzsku, Švédsku, v Číne a jeden z najmodernejších sa nachádza v poľskom meste Rybnik.

 

Purmo 02

 

Fínska kreativa a ekologické cítenie
Vyše 50-ročná tradícia výroby zaručuje obrovské skúsenosti a neustále prispôsobovanie sa najnovším trendom. Výrobca, fínska rodinná spoločnosť Rettig Heating company, sa vyznačuje kreatívnym, nekonvenčným myslením a ako je v Škandinávii zvykom, dbajú aj na ekologickú stránku výroby. Svedčia o tom certifikáty, spĺňajúce požiadavky normy ISO 9001: 2000 i ISO 14001: 1996. Purmo ponúka desať základných druhov kúpeľňových radiátorov rozličných tvarov, rozmerov a mnohých farieb. Kvalita hovorí sama za seba – dlhodobú trvanlivosť radiátorov Purmo zaručuje dvojvrstvový náter – metódou anaforézy, ako aj elektrostatického nanášania práškového laku. Takýto spôsob ochrany pred koróziou je unikátny a spoľahlivý, práve preto ho PURMO používa. Okrem štandardnej snehobielej (RAL 9016) je možné vybrať si na objednávku z vyše 200 odtieňov z palety RAL, takže sa určite nájde ten pravý aj do vašej kúpeľne. Kvalitu výrobkov potvrdzuje minimálne desaťročná záruka. Tá je poskytnutá nielen na tesnenie, ale aj na lakový náter radiátora. Spolu s radiátorom je dodávaný zavesný systém, ktorý umožňuje reguláciu hĺbky zavesenia.

 

Purmo 03 Purmo 04

 


Dizajn aj pre náročných

Dizajn kúpeľňových radiátorov Purmo uspokojí aj tých najnáročnejších zákazníkov. Sú projektované najlepšími západnými dizajnérmi a odlišujú sa hlavne neopakovateľnými vzormi, ako aj diferencovanou cenovou ponukou. Klasické modely Santorini a Santorini C tvoria vodorovné kolektory, umiestnené na zvislých kolektoroch. Pre avantgardnejších, ale aj tradíciu vyznávajúcich zákazníkov, je určený radiátor Anafi v neobvyklej, priestrannej forme, ktorý vynikne v interiéri s moderným aj tradičným vzhľadom. Navyše, umožňuje pohodlné vešanie uterákov. Typ Kea má zvislé kolektory umiestnené blízko seba. Purmo 05Na tomto modeli predstavujú centrálny prvok radiátora. Zvislé rúrky ako aj ramená originálneho vešiaka sa rozťahujú po obidvoch stranách. Ratea má jednoduchú a zároveň atypickú konštrukciu. Vodorovné konvektory sú umiestnené na jednej strane, vďaka čomu dominuje možnosť ľahkého zavesenia uteráka. Radiátor Mauritius umožňuje priestorové aranžovanie interiéru vo forme predeľovacej steny. Vzhľadom na značný tepelný výkon sa odporúča do veľkých miestností. Model Imia má ako jediný z radiátorov Purmo ohrievacie kolektory vedené horizontálne, čo mu dodáva „štíhly" tvar. Typ Java je charakteristický unikátnym elipsovitým tvarom vodorovných kolektorov, ktoré pripomínajú odchýlenú žalúziu. Konštrukcia radiátora umožňuje jeho ľahké zavesenie. Ploché vodorovné kolektory umožňujú ideálne umiestnenie radiátora Muna do každého interiéru.

 

Kvalita pre slovenské kúpeľne
V ponuke sú taktiež dekoratívne radiátory. Dotvárajú vzhľad tých domovov, do ktorých sa klasický radiátor nehodí, alebo v ktorých jednoducho nemáme dostatok miesta. Dizajn dekoratívnych radiátorov Purmo dotvorí každý priestor a vyzdvihne jeho jedinečnosť. Klasické panelové radiátory sú základom ponuky, dostupné sú prakticky vo všetkých požadovaných rozmeroch a farbách. Vyberať je naozaj z čoho. Na radiátory značky Purmo sa môžete spoľahnúť. Spoločnosť Retting Heating Comp. je nesporným lídrom v oblasti vykurovacích zariadení na mnohých európskych trhoch, ako aj v Poľsku. Slovenské kúpeľne si tiež zaslúžia to najkvalitnejšie vykurovanie.

 

text: Juraj Hrubo
foto: Purmo

 

 

 

 

Pin It