20.2.2014

 

axor h2ostory14 01Študenti na vysokých technických a umeleckých školách a univerzitách v Českej a v Slovenskej republike majú opäť príležitosť ukázať svoju kreativitu v rámci medzinárodnej študentskej súťaže Axor H2O story. Budúci architekti a dizajnéri sa môžu do konca mája prihlásiť do súťaže a získať cenné skúsenosti pre ďalší profesionálny rast. Témou aktuálneho 3. ročníka je kúpeľňa na hromadné sprchovanie.

 

Spoločnosť Hansgrohe očakáva v tomto ročníku pokračovanie otvoreného dialógu a konfrontáciu názorov mladej generácie na tému voda v architektúre a dizajne. „Témou aktuálneho ročníka „TEAM-MATE", teda kúpeľňa na hromadné sprchovanie, sa bude zameriavať na miesta očisty napríklad v športových centrách, školách, či komunitných centrách, ktorá zabezpečí úsporu vody, ľahkú obsluhu a čistenie a zároveň bude myslieť na zachovanie potrebnej intimity. „Hlavným kritériom je funkčnosť, kreativita, výnimočnosť a uskutočniteľnosť návrhu," približuje hlavnú myšlienku zadania Ladislav Grebec, konateľ spoločnosti Hansgrohe.

 

axor h2ostory14 02 2012

Víťazná práca H2O story 2012 - Elastigenic od Petra Strejčka

 

axor h2ostory14 03 2013

Víťazná práca H2O story 2013 - Kampa od Matyáša Kočnara

 

Absolútneho víťaza tretieho ročníka súťaže Axor H2O story vyberie odborná porota. Víťaz bude mať jedinečnú možnosť predstaviť svoj súťažný návrh vo fyzickej podobe počas vyhľadávaného dizajnového podujatia Designblok 2014 v Prahe. Zároveň získa týždennú stáž v nemeckom centre vývoja a výroby nových výrobkov značky Axor. Atraktívna týždenná stáž čaká aj na víťaza, ktorý vzíde z hlasovania verejnosti. Získa ju autor návrhu s najvyšším počtom hlasov v rámci on-line hlasovania na webovej stránke www.h2ostory.sk, kde budú v júni zverejnené všetky prihlásené návrhy, ktoré splnia súťažné podmienky. Hlasovanie sa skončí 31. 08. 2014. Do súťaže sa môžu prihlásiť študenti vysokých škôl s odborným zameraním na architektúru, stavebníctvo, dizajn a výtvarné umenie. Každý účastník sa musí zaregistrovať vyplnením registračného formulára na webovej stránke súťaže, a to odo dňa vyhlásenia súťaže 1. 2. až do 31. 5. 2014. Študenti musia svoje práce odovzdať najneskôr do 31. 5. 2014 do 16.00 hod. v elektronickej podobe. Výsledky súťaže budú oficiálne zverejnené na slávnostnom vyhlásení výsledkov počas výstavy Designblok 2014 v Prahe.

 

Členovia medzinárodnej odbornej poroty:
Jaroslav Wertig (CR)
Jerry Koza (CR)
Rudolf Netík (CR)Kalin Cakov (SK)
Viktor Šabík (SK)
Za vyhlasovateľa:
Manuel Züfle
Matej Šišolák
Ladislav Grebec

 

axor h2ostory14 04 porota

 

Viac informácií nájdete na www.h2ostory.sk

 

zdroj: Hansgrohe

 

 

 

Pin It