28.3.2013

 

V súčasnej dobe sa kozuby a kozubové pece stávajú významným zdrojom vykurovania rodinných domov. Tento trend je logický ak si uvedomíme, ako klesá energetická náročnosť moderných domov.

 

Romotop 01

 

Romotop 03Český výrobca Romotop sa od roku 1992 zaoberá výrobou kozubových pecí a vložiek. Malosériová výroba niekoľkých modelov sa v priebehu rokov dynamicky transformovala na firmu s najmodernejším technologickým zázemím a silným konštrukčným potenciálom. Dnes, po dvadsiatich rokoch úspešného pôsobenia na domácom a európskom trhu, patrí firma Romotop medzi najvýznamnejších európskych výrobcov. Hlavnou devizou firmy je komplexná ponuka služieb a poskytovanie poradenstva vrátane odborného servisu.

 

Doplnok interiéru
Kozubové pece značky Romotop sú dnes veľmi žiadaným doplnkom interiéru. Niekoľko desiatok modelov kozubových pecí s moderným dizajnom, široká škála farebných kombinácií keramiky vlastnej výroby, prírodného kameňa, pieskovca alebo skla umožňujú výber pecí do akéhokoľvek interiéru. Najväčší rozvoj v posledných rokoch zaznamenal vývoj kozubových vložiek, ktoré dnes neslúžia len ako príjemný doplnok domácnosti sálajúci teplo, ale predovšetkým ako významný zdroj energie. Moderné, zasklené a estetické ohnisko, centrálny prívod externého vzduchu, automatická regulácia horenia na dosiahnutie vysokej účinnosti až 90 percent a moderné akumulačné materiály obložené elegantnou keramikou zabezpečujú sálanie príjemného tepla ešte dlho po dohorení posledného kúska dreva. Veľký záujem zákazníkov však vzbudzujú kozubové vložky s teplovodným výmenníkom a možnosť prepojenia s vykurovacím systémom domácnosti. Okrem sálajúceho tepla kozuba tak majiteľ domu dosiahne predovšetkým výraznú energetickú úsporu.

 

Romotop 02

 

text: Jiří Šindler
foto: Romotop

 

 

 

 

Pin It