25.10.2013

 

Plast, azda ako žiaden iný materiál, spôsobil revolúciu v živote ľudí. Všade, kde sa kladú požiadavky na výnimočné vlastnosti materiálu, predovšetkým na jeho formovateľnosť odolnosť, flexibilitu, trvanlivosť a nízku váhu. Spoločnosť RENOLIT uviedla na trh dve novinky, ktoré spĺňajú požiadavky na takéto vlastnosti.

 

renolit 01

 

Ľahký stavebný materiál RENOLIT GORCELL je novinkou, ktorá sa uplatní v interiéroch, kde rozhoduje každý gram. Napríklad pri zariaďovaní interiérov karavanov alebo jácht. Materiál vzniká kombináciou lepených kompozitných dosiek RENOLIT s ultraľahkou štruktúrou medového plástu. Výrobok tak dokáže odolať vysokému tlaku a zároveň zostáva odolný proti vode. Tvarovaním materiálu za tepla možno vytvárať rôznorodé stavebné prvky, ktoré sú ľahké a zároveň vysoko odolné. Povrch dosák možno rozmanito zušľachťovať rôznymi povrchovými vrstvami, napríklad flísom, fóliami odolnými proti poškrabaniu, rozličnými druhmi textílií alebo dekoratívnymi termolaminátmi.

 

RENOLIT GORCELL 2renolit 05

 

RENOLIT WOODSTOCKDESIGN je ďalším príkladom materiálu, ktorý už dnes sprístupňuje riešenia budúcnosti pre nábytkársky priemysel a zariaďovanie interiérov. Nový atraktívny materiál pre povrchy s výraznou 3D štruktúrou možno laminovať na rôzne materiály na báze dreva. Skladá sa z WPC základu (termoplastický materiál, predstavujúci kombináciu polyolefínovej živice a drevenej múčky alebo celulóznych vlákien), ktorý je potiahnutý fóliou z programu RENOLIT ALKORCELL s razbou. Vďaka tomu možno už v procese výroby vytvoriť veľmi hlboké 3D štruktúry. Dekoratívna fólia sa dá použiť buď ako vrchná krycia fólia alebo ako adhézna povrchová vrstva na ďalšie lakovanie. Rúno na spodnej strane umožňuje použiť rozličné lepiace systémy. Tento materiál sa hodí napríklad na čelné steny nábytku alebo na predajné pulty v obchodoch, prípadne na atraktívnu úpravu zadných stien presklených vitrín. Nové možnosti prináša aj do oblasti výroby kuchynských dvierok, pracovných dosiek či exkluzívnych nástenných a stropných panelov.

 

renolit 04 renolit 03

 

zdroj: RENOLIT

 

 

 

 

Pin It