7.11.2014

 

Schody v interiéri ako vertikálne spojenie jednotlivých poschodí sú prvkom, ktorý svojou konštrukciou a tvarovým riešením zásadne ovplyvňuje vzhľad obytného priestoru. Okrem požiadavky na jeho estetický vzhľad by malo spĺňať aj podmienky bezpečného výstupu a zostupu zo schodiska.

 

lukyplus 01

Závesný schodiskový systém ponúka nenápadné „vizuálne priehľadnejšie" riešenie v interiéri.

 

Technické riešenie schodiska sa viaže na celkové komunikačné cesty v objekte, preto je doležité začleniť tento prvok do priestoru už v štádiu návrhu objektu. V každom prípade treba umiestnenie a typ schodiska, ako aj použité materiály konzultovať s odborníkmi.

 

lukyplus 02 lukyplus 03

Schodisko môže mať klasické (vľavo), ale aj zasklené zábradlie (vpravo).

 

Každej realizácii schodiska predchádza jednoduchý návrh v podobe pôdorysného riešenia, prípadne pohľadov v priestore. Zohľadňuje sa pritom najmä bezpečnosť, pohodlnosť zostupu a výstupu, ale aj osvetlenie priestoru. Schodisko musí, samozrejme, spĺňať aj estetickú funkciu, ktorá sa vo výraznej miere diskutuje so zákazníkom. Tu sa môžu zohľadniť jeho vlastné požiadavky na výber materiálov schodiska a ich kombinácií, či farebné vyhotovenie.

 

lukyplus 04

Vretenové schodisko výborne poslúži najmä v menších priestoroch.

 

Keďže každé schodisko je v podstate originálnym výrobkom umiestneným v priestore, pred samotnou realizáciou (projekciou a výrobou) je vzhľadom na jeho individuálny charakter veľmi dôležité a nevyhnutné dokladné zameranie stavebných rozmerov priestoru schodiska. Ak ide o úplne nový priestor (t. j. s hotovými podlahami, omietkami a pod.), väčšina špecializovaných firiem dokáže zrealizovať montáž schodiska v priebehu jedného dňa. Pri niektorých typoch schodiska, predovšetkým s kovovými konštrukciami, ich možno montovať dokonca aj pred dokončením podláh. V tomto prípade je však potrebné zabezpečiť ochranu stupníc a zábradlia pred poškodením.

 

lukyplus 06

Realizácia obkladu železobetónového schodiska so zabradlím zo skla.

 

lukyplus 05

Nevšedným prvkom interiéru môže byť schodisko s tvarovými stĺpmi.

 

lukyplus logo

 

Luky plus spol. s.r.o. ‒ výroba schodísk
OC Plus Holubyho 28
902 01 Pezinok
tel/fax: 033/6413002
e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.
www.lukyplus.sk

 

zdroj: Luky plus

 

 

Pin It