31.7.2015

 

 

quercus 01Najnovšia kolekcia masívnych drevených podláh od slovenskej značky QUERCUS dotvorí každý priestor.

 

V súlade s prírodou
Podlahy z kolekcie dávajú vyniknúť jedinečnej dubovej kresbe a typickým črtám dreva, čím vnášajú do interiéru výrazný prírodný prvok. Rustikálny vzhľad získavajú parkety vďaka kefovanej úprave a skoseným hranám, ktoré vyzdvihujú formát masívnej palubovky. Ich naturálny dizajn podčiarkujú zemité odtiene, ktoré pôsobia teplo a zútulňujú celý interiér. Prirodzená farba dubu, jemná biela, tlmená svetlá hnedá alebo čokoládová – každá z týchto farieb je univerzálna, nadčasová a skvele kombinovateľná s inými odtieňmi a doplnkami.

 

Masívne drevo v srdci
Parkety sú zložené z jedného kusu masívneho dreva v hrúbke 14 mm, vďaka čomu sú vhodné pre použitie na podlahové vykurovanie a vyznačujú sa výbornou odolnosťou a dlhou životnosťou. Po všetkých stranách sú vybavené perom a drážkou, ktoré zaručujú tvarovú stálosť a stabilitu celej podlahy, navyše majú zo spodnej strany aplikované špeciálne pozdĺžne drážky, ktoré slúžia ako prevencia pnutia a pohybu parkiet pri zmene klimatických podmienok. Ich montáž spočíva v celoplošnom nalepení na vhodný podklad a v aplikácii jednej finálnej vrstvy transparentného voskového oleja. V porovnaní s klasickou montážou masívnych drevených podláh sa tak vyznačujú jednoduchším procesom inštalácie a kratšou dobou realizácie. Všetky podlahy z kolekcie sú povrchovo upravené transparentnými alebo farebnými prírodnými olejmi.

 

quercus 02 dekory

1. Ambiance, 2. Estime, 3. Gradiose, 4. Poète, 5. QUERCUS Royal, 6. Raffiné

 

Dizajn pre každý interiér
Podlahy Ambiance a Estime symbolizujú ľahkosť a čistotu. Sú skvelým základom pre minimalistický interiér, avšak vďaka svojmu prirodzenému vzhľadu dubového dreva sú nadčasovými podlahami, ktoré zapadnú do rôznych štýlov bývania. QUERCUS Royal charakterizujú štvorstranne skosené hrany a tlmené pieskové tóny, ktoré udávajú podlahe špecifický a veľmi originálny výraz. Nenútenú eleganciu a harmóniu vnesú do presvetlených interiérov Raffiné a Grandiose, podlahy v pôvabných a hrejivých tmavohnedých tónoch. Nielen pre štýl provence je ako stvorená podlaha Poète, ktorá vďaka jemnému bielenému dizajnu a kefovanej úprave navodí tú správnu atmosféru Francúzska.

 

quercus 03

 

text a foto: Quercus

 

 

 

 

Pin It