4.10.2016

Zlatí olympionici bratranci Škantárovci vedia, že správny športovec musí dbať na každú maličkosť. Nepodceňujú ani svoj domov, ktorý zariaďovali predovšetkým tak, aby sa v ňom cítili útulne. Na čom si dávajú záležať a čo im dopomohlo k úspechu? Ladislav a Peter prezradili v rozhovore aj novinky zo svojho súkromia.

vegas skantarovci 01

Ako prežívate toto obdobie po olympiáde, ako vyzerá bežný deň olympionika?
Laco: V prvom rade sa snažíme čo najviac času tráviť s rodinou, lebo si nás v poslednom období veľmi neužili. Samozrejme, chceme využívať priestor, ktorý teraz máme v médiách a poďakovať sa fanúšikom za podporu a za to, že nám držali palce. Dôležitý je aj oddych, táto sezóna bola dlhá a fyzicky aj psychicky náročná, takže sa snažíme dať sa „do pohody“.

vegas skantarovci 03Je o vás aj väčší mediálny záujem, stíhate to teraz všetko? Nie ste z toho unavení?
Peter: Nie sme na to zvyknutí, lebo je toho, samozrejme, oveľa viac ako za posledné roky. Nám to však vôbec neprekáža, pretože medaily si chceme užiť nielen my. Je to aj pre všetkých ľudí, ktorí nás podporovali a my sme radi, že im môžeme takto poďakovať.
L: Ale áno, stáva sa, že prídeme domov, ľahneme si a spíme. A tešíme sa, že sa môžeme dobre vyspať. Dostali sme aj nové matrace, na ktorých sme začali spávať už pred olympiádou.
P: Spánok je najlepšia pasívna regenerácia a to, že môžeme spať na takýchto skvelých matracoch, nám určite k výsledku pomohlo. Pretože základ každého úspechu je byť dobre vyspatý a ráno pozitívne naladený.

Čiže spálňa zohráva v konečnom dôsledku asi dôležitú úlohu. Čo v nej nesmie chýbať?
L: V prvom rade musí byť útulná a pohodlná. Samozrejme, som rád, keď je aj pekne zariadená. Práve v tomto sme si aj so spoločnosťou Vegas sadli. Ich matrace sú skvelé nielen po zdravotnej stránke, ale majú aj pekný dizajn.

Koľko olympionici v noci spávajú?
P: Okolo 8 až 9 hodín každú noc.
L: No, keď tak nad tým rozmýšľam, tak zhruba tri dni pred našim štartom na olympiáde som veľa nenaspal. Tam som mal už taký stres, že dva – tri dni pred pretekmi som si vravel, že ak mám ísť v takomto stave na štart, tak nech už ani radšej nejdem, že to bude hanba. Ale potom to akosi opadlo... Noc pred pretekmi som sa už vyspal normálne. Tlak tam bol, ale, chvalabohu, už nie v takej miere.
P: Ono bola trochu nevýhoda, že sme mali kvalifikáciu, potom dva dni voľno a až potom sme štartovali na semifinále a finále. Počas tých dvoch dní prejde človeku hlavou veľa myšlienok, možno aj preto bol ten spánok trochu horší. Aj keď za seba musím povedať, že mne sa nespalo zle, stres tam však bol. Dôležité však je, že v deň pretekov sme boli dobre vyspatí, zregenerovaní a vynikajúco pripravení na štart.

vegas skantarovci 02

Aj ste si stihli užiť olympiádu počas toľkého stresu?
L: My sme si to práveže veľmi užili. Už keď sme pristáli v Riu, bolo tam veľa športovcov z celého sveta a dýchalo to olympijskou eufóriou. Tým, že sme ešte na olympiáde neboli, nevedeli sme, čo nás tam čaká, takže pre nás to bol veľký zážitok. Aj olympijská dedina bola úžasná. Sme vďační, že sme mohli byť súčasťou toho celého diania... Samozrejme, keď sa už blížili preteky, tak sme sa sústredili vyslovene na ne a okolie prestali natoľko vnímať. Ale ak to mám celé zhodnotiť, bolo to naozaj krásne. Možno, ak pôjdeme na olympiádu ako diváci, užijeme si to viac. Aj keď to sa už nebudeme môcť prechádzať počas úvodného ceremoniálu za našou vlajkou.
P: Presne si pamätám príchod, hneď na letisku v Riu nás akreditovali. Vtedy som bol taký nadšený z toho, že moja fotka je na olympijskej „akreditačke“, vravel som si, to je neuveriteľné, že sme sa dostali až sem. Všetko sme si dokonale užili, bolo to niečo fantastické, bol to náš sen.
L: A na tých majstrovských matracoch z Vegasu sme si to aj vysnívali. :-)

vegas skantarovci 04

Čo sa vám inak najčastejšie sníva? A plní sa to takto bežne?
L: Mne sa nesníva len o olympiáde, ale keď sa pripravujem na čokoľvek, napríklad chcem ísť na ryby, noc predtým sa mi sníva o rybách. Takže na čo cez deň myslím, to si aj vysnívam. To je asi čaro tých matracov. Teraz začnem snívať o druhej dcérke, takže už v najbližšom čase uvidíme, či sú naozaj také výnimočné. :-)

zdroj: VEGAS Group, s.r.o.

 

 

Pin It