27.3.2013

 

Spoločnosť Viessmann predstavila v rámci ISH Energy 2013 množstvo noviniek, ktoré umožňujú efektívne využívať obmedzené, ale aj obnoviteľné zdroje tepla.

 

Viessmann 300x200

 

Energetickú účinnosť možno zvýšiť aj pomocou nových systémových komponentov, ktoré umožňujú inteligentné prepojenie výroby tepla a elektriny s modernými komunikačnými technológiami.

 

25 % dodatočne ušetrenej energie pomocou inovatívneho plynového adsorpčného tepelného čerpadla
Týmto plynovým adsorpčným tepelným čerpadlom vytvorila firma Viessmann skutočný míľnik v oblasti vysoko účinnej vykurovacej techniky. Kombinácia plynového kondenzačného kotla a zeolitového adsorpčného tepelného čerpadla dosahuje normovú účinnosť až 121% (Hs)/134% (Hi) zapojením bezplatného tepla z okolitého prostredia.

 

Viessmann 02

 

 

Zníženie spotreby plynu oproti klasickej plynovej kondenzačnej technike predstavuje až 25 percent.

Priestorovo úsporný kogeneračný kompaktný kotol pre výrobu tepla/elektriny v rodinných domoch
Kompaktný kogeneračný Mikro-KWK kotol s integrovaným 175-litrovým akumulačným zásobníkom je mimoriadne vhodný pre modernizáciu. Potrebuje len veľmi málo miesta, pokrýva tepelnú spotrebu budovy a vyrába (ak treba) elektrinu pre vlastnú spotrebu, čo výrazne znižuje ročnú spotrebu elektriny.

 

Viessmann 03

 

Hybridné zariadenie – tepelné čerpadlo a kondenzačný kotol v jednom kompaktnom zariadení
Kompaktná schránka spája dva zdroje tepla s integrovaným 130 litrovým nabíjacím zásobníkom na pitnú vodu: Zatiaľ čo tepelné čerpadlo pokrýva základnú spotrebu bezplatným teplom z okolitého prostredia, plynový kondenzačný kotol možno zapojiť podľa potreby na vykrytie špičiek. Inovatívne prispôsobenie bivalentného bodu presne vzájomne zlaďuje oba zdroje tepla pre účinné vykurovanie.

 

zdroj: Viessmann

 

 

Pin It