6.3.2015

 

Spoločnosť ATRIUM otvorila v septembri pre svojich klientov už štvrtý vzorový dom pod názvom JUBILEUM PLZEŇ. Od samého začiatku bolo zámerom firmy predstaviť zákazníkom modernú drevostavbu, vybavenú nadčasovými technológiami, ktoré dávajú domu prívlastok „inteligentný".

 

atrium plzen 01

 

Vzorový dom navrhla Ing. arch. Simona Brezovanová z ateliéru asfi! podľa jednoduchého zadania – vytvoriť pre budúceho stavebníka dom na prvý pohľad moderný a jednoduchý, ale zároveň dispozične variabilný. Objekt tvoria dve časti navzájom prepojené priestranným zádverím. Zatiaľ čo jedna časť pozostáva z prvého podlažia s rovnou strechou, nad ktorou je umiestnená terasa, druhá časť je dvojpodlažná a má pultovú strechu. Dispozičné riešenie umožňuje fungovanie oboch častí ako samostatných celkov.

 

Inšpiratívne riešenie
Na fasáde sa využíva kombinácia dvoch materiálov – stavbu sčasti architektonicky oživuje smrekový obklad, kým voľné plochy fasády sú biele. Celkový vzhľad domu odľahčujú veľké zasklené plochy. Pred slnečnými lúčmi ho chránia posuvné drevené žalúzie, ktoré sú umiestené priamo na balkóne, a nie tesne pred oknom, ako býva zvykom. Zároveň pôsobia ako zaujímavý architektonický detail. Pre budúcich stavebníkov je vzorový dom nepochybne veľkou inšpiráciou na vytvorenie ich vlastného domu, a to nielen z hľadiska architektonického riešenia exteriéru, ale aj interiéru. Vo vnútornom vybavení domu sú využité klasické, ale i moderné prvky. Na prvý pohľad zaujmú vybrané tapety, ktoré sa uplatňujú v každej izbe. Rovnako zaujímavým interiérovým doplnkom je osvetlenie. Všetky miestnosti sú vybavené hlavnými osvetľovacími telesami, ako aj doplnkovým osvetlením, ktoré v dome vytvára veľmi príjemnú atmosféru.

 

atrium plzen 03

 

atrium plzen 04

 

atrium plzen 05

 

Moderný a inteligentný
Konštrukcia domu je montovaná drevostavba v unikátnom difúzne otvorenom systéme DifuTech IZO PASIV. Koncepcia vykurovania kladie dôraz na nízku spotrebu energie a navyše využíva moderné technológie – vykurovacia sústava obsahuje podlahové vykurovanie, tepelné čerpadlo (vzduch/voda), ako aj systém decentrálneho riadeného vetrania s rekuperáciou. Vizuálnym i funkčným doplnkom balkónov budú aj fotovoltické články. Každý budúci obyvateľ určite ocení, že dom je vybavený „inteligentnou elektroinštaláciou". Prevažná časť sa ovláda riadiacim systémom KNX. Systém zahŕňa ovládanie vnútorného i vonkajšieho osvetlenia, ktoré spolupracuje s tieniacimi prvkami a vytvára tak svetelnú a tepelnú pohodu. O všetko sa stará meteorologická stanica, ktorá zohráva rovnako významnú rolu v ochrane celej budovy proti poveternostným vplyvom.

 

atrium plzen loga

 

ATRIUM SK, s. r. o.

Lazovná 69
974 01 Banská Bystrica
Tel.: +421 484 146 187
Mobil: +421 918 971 611
E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

 

text a foto: ATRIUM SK, s. r. o.

 

 

 

Pin It