20.10.2016

Ak vám záleží na životnom prostredí, určite dobre viete, že zateplenie vám môže pomôcť ušetriť až 40 percent nákladov na vykurovanie. Určite tiež viete, aký dom je najzdravší, a všetky obnoviteľné zdroje energie, ako solárne panely či čerpadlá, máte v malíčku. No ruku na srdce – viete, ktorý zatepľovací materiál je najekologickejší?

Ochrana zivotneho prostredia

V prípade sklenej vlny odporúčame zvoliť materiál, ktorý obsahuje čo najviac recyklovanej zložky, v tomto prípade skla. Na trhu dnes existujú výrobky, ktoré sú tvorené až z 80 percent recyklovanou zložkou. „Ak vám záleží na životnom prostredí, je veľmi dôležité zamerať sa pri stavbe domu aj na pôvod stavebných materiálov. V prípade kvalitnej izolácie je preto vhodné siahnuť práve po sklenej vlne, ktorá obsahuje čo najviac recyklátu ,“ hovorí Vladimír Balent, odborník na pasívne domy zo spoločnosti Isover.


Triedite odpad a plastovú tašku nevlastníte? Zatepľujte ekologicky!

CLIMA 034 je fasádna minerálna izolačná doska, ktorá obsahuje práve spomínaných 80 percent recyklovaného skla a pri jej použití dokážete navyše ušetriť na 100-metrovej fasáde až tonu materiálu. Izolačné dosky CLIMA 034 sú totiž o polovicu ľahšie v porovnaní s inými doskami s rovnakými tepelnoizolačnými vlastnosťami. „Životné prostredie tak šetríte vlastne trikrát – prvý raz na vykurovaní, druhý raz tým, že používate recyklovaný materiál, a tretíkrát tak, že ho použijete menej,“ dodáva odborník.

Clima a jej vlastnosti

Viac informácií na stránke www.isover.sk


zdroj: Isover

 

Pin It