22. 11. 2016

Aj štvrté kolo projektu Zelená domácnostiam bolo po niekoľkých minútach pre mimoriadne veľký záujem uzatvorené. Finančná podpora z projektu umožňuje zabezpečiť si okrem technológie aj odbornú montáž.

solar modules 924333 1920

V ďalšom kole zameranom na podporu inštalácií zariadení na výrobu elektriny bolo k dispozícii 2,5 milióna eur. “Už po 20 minútach od spustenia kola sme zaznamenali, 1,5-násobne vyšší záujem oproti vyčlenenej sume. Opäť sa potvrdilo, že o projekt je veľký záujem a vyhlásenie kola v tomto období malo opodstatnenie,” uviedol riaditeľ oddelenia komunikácie SIEA Stanislav Jurikovič.

Po uzatvorení štvrtého kola informačný systém začal vyhodnocovať prijaté žiadosti o poukážky. Žiadatelia, ktorí potvrdili záujem o vydanie poukážky počas otvoreného kola, už podľa neho dostávajú prostredníctvom e-mailovej správy vyrozumenie o získaní, respektíve nezískaní poukážky. Žiadatelia, ktorí potvrdili záujem o poukážku až po skončení kola, dostanú vyrozumenie o neúspešnej žiadosti.

Pri vyhodnocovaní žiadostí informačný systém nezohľadňoval iba čas, keď domácnosť potvrdila záujem o poukážku prostredníctvom odkazu doručeného v emailovej správe, ale aj uplatnenie uprednostňujúcich kritérií. V prípade 4. kola bolo jediným uprednostňujúcim kritériom využitie akumulácie. Podľa vyplnenia hodnoty kapacity akumulátorov v elektronickom formulári informačný systém automaticky zaevidoval, či žiadateľ toto uprednostňujúce kritérium využil.

text: bk
foto: Pixabay

Pin It