27.2.2016

Spoločnosť YIT Slovakia získala v novembri minulého roka štvorhektárový pozemok v mestskej časti Ružinov na hranici bratislavského Starého Mesta. Výnimočný projekt má z územia tzv. Cvernovky vytvoriť novú rezidenčnú štvrť.

yit brownfieldy 01

Fínsky developer YIT po revitalizácii areálu bývalého pivovaru Stein (na vizualizáciách) vdýchne život aj niekdajšej cvernovej továrni v Ružinove. Nová rezidenčná štvrť má priniesť približne 800 bytov, plnohodnotné občianske vybavenie, obchodné priestory a parkovanie. Začiatok prvej fázy projektu je naplánovaný na tento rok a rekonštrukciou existujúceho objektu prinesie do tejto oblasti približne 75 bytov. Podrobnejšie informácie o projekte, ako aj jeho nová podoba predstaví developer v najbližších mesiacoch.

yit brownfieldy 02

Spoločnosť YIT tak úspešne pokračuje v obnove bratislavských brownfieldov. V septembri minulého roku získala právoplatné stavebné povolenie na projekt oživenia areálu bývalého pivovaru Stein. V rámci rezidenčnej časti projektu STEIN2 ponúkne v piatich fázach viac ako 400 atraktívnych bytov na hranici bratislavského Starého Mesta. Za návrhom stojí architektonická kancelária Ivana Kubíka. Ten má za sebou aj úspešné oživenie neďalekého priestoru komplexu Central, ktorý získal ocenenie Stavba roka 2013.

yit brownfieldy 03

zdroj: YIT Slovakia

 

 

 

Pin It