Montované haly sa v stavebníctve tešia veľkej obľube, a to vďaka rýchlej montáži, možnosti dodatočného rozšírenia alebo zmeny dispozície a v neposlednom rade aj vďaka širokým možnostiam využitia. Popri výrobných, skladových, poľnohospodárskych, či administratívnych halách je tu priestor aj pre šport. Príkladom je aj zimný štadión – PEM aréna Stará Ľubovňa.

 

 MG 4031

 

Obyvatelia Starej Ľubovne čakali na svoj vysnívaný štadión viac než 30 rokov. Po neúspešných pokusoch o jeho postavenie sa sen stal skutočnosťou až v závere roka 2019, a to aj vďaka spoločnosti PEM-Haly, s.r.o., podľa ktorej je štadión – PEM aréna – pomenovaný.

Základom štadióna je nosná oceľová konštrukcia. Jedinečný systém PEM je tvorený z rámov s meniacim sa priečnym rezom a je doplnený sekundárnou oceľovou konštrukciou z pozinkovaných tenkostenných za studena ohýbaných profilov. Spolu tak vytvárajú „kostru“ s rozponom 36 m. Vzhľadom na charakter prostredia je oceľová konštrukcia ošetrená náterom vyhovujúcim požiadavkám prostredia s vysokou vlhkosťou. Strešný plášť pozostáva z nosného trapézového plechu, parozábrany, z tepelnej izolácie z PIR dosiek a zo strešnej fólie.

 

 MG 4034

 

Opláštenie haly bolo realizované pomocou horizontálnych sendvičových panelov uložených striedavo v odtieni RAL9006 a RAL9007. Zo severnej, južnej a západnej strany boli z dôvodu požiarnej ochrany použité panely s jadrom z minerálnej vlny v hrúbke 180 mm a z východnej strany panely s jadrom z tvrdenej polyuretánovej peny v hrúbke 120 mm.

Okrem samotnej haly spoločnosť PEM realizovala aj prestrešenie už existujúcej sociálno-prevádzkovej budovy. Pôvodná strecha budovy bola kvôli nevyhovujúcemu stavu odstránená. Nová skladba strechy pozostáva rovnako ako v prípade haly z nosného trapézového plechu, parozábrany, tepelnej izolácie z PIR dosiek a zo strešnej fólie.

 

strecha prevádzkovej budovy pred a po

pôvodn stav

 

Kvalitu štadióna ocenila aj hviezda NHL Marián Hossa, rodák zo Starej Ľubovne, ktorý bol súčasťou jeho slávnostného otvorenia.

Rakúska spoločnosť PEM Buildings už viac ako 43 rokov prináša systémové riešenia v oblasti výstavby halových objektov. Vďaka dcérskej spoločnosti PEM-Haly, s.r.o. sa tak môžu o jej kvalitách presvedčiť aj zákazníci na Slovensku.

 

PEM Buildings RGB.300dpi

 

 

 

 

Viac informácií nájdete na www-pem-haly.sk
Foto: Mikuláš Beskyd, www.pemarena.sk

 

 Prečítajte si tiež:

Investície do nehnuteľností s garantovaným výnosom

PLP Invest Group 002 1024x768

Pin It