15.8.2013


ISH13 VDS T2 0118Kúpeľňa v bubline – Mesto/Príroda
Kúpelňa poňatá ako súkromný ostrov či izolovaná bublina – toto je koncept kúpeľne, v ktorej sa večer ocitneme sami. Myšlienka priestoru vo vnútri priestoru a ochranného plášťa je založená na tom, že dizajn kúpeľne vychádza z rovnakej požiadavky ako dizajn zvyšku interiéru. Nejde tu len o komfortné a estetické riešenia, ale aj o spôsob demonštrácie kultúry očisty tela. Do kúpeľne nemá prístup len najbližšia rodina, ale aj priatelia a návštevy. A tí by sa v nej mali cítiť ako ako doma. V kúpeľni zhadzujeme masku, či už v podobe šiat alebo make-upu, aby sme sa pri kontakte s vodou znovuzrodili. Je to miesto, kde prekvitá tvorivosť – jedni dostávajú najlepšie nápady pri relaxe vo vani, iní zase pod horúcou sprchou. Dizajn mestskej kúpeľne nemá žiaden špecifický štýl, uplatnia sa v nej opulentnosť, prírodné organické tvary aj ostré uhly, ornamenty či purizmus. Z pôvodne malej miestnosti s obkladačkami sa vďaka pokročilým technológiám stal komfortný priestor s integrovaním osvetlením a bezdotykovými senzormi. V prírodnej kúpeľni zasa dominujú prírodné materiály, farby a tvary.

 

 

dornbracht supernova
Umývadlová páková batéria Supernova od firmy Dornbracht svojím sklonom vzbudzuje dojem dynamiky.

 

ISH13 VDS02-01 Edition 11

Výrobcovia prichádzajú s ucelenými kúpeľňovými sériami, ktoré obsahujú nábytok, umývadlá, batérie aj doplnky. Súlad formy a funkcie vidno aj pri bezúchytkovej kúpeľni Edition 11 od Keuco.

 

ISH13 VDS02-02 Nahho clanok

Vaňu Nahho navrhlo pre Duravit dizajnérske štúdio EOOS. Nahho je pôvodne starý nemecký výraz pre loďku vydlabanú z jedného kmeňa. Systém napúšťania vane, pri ktorom voda stúpa zdola nahor navodzuje pocit ako v Mŕtvom mori. Vznášaniu sa na vode napomáha špeciálny podhlavník. Vďaka soundmodulu si v tejto vani môžete dopriať aj zážitok z hudby.

 

text: Sláva Štefancová
foto: Constantin Meyer, Duravit, Dornbracht, Keramag, Keuco, Villeroy & Boch, Emco, Burgbad, Geberit, Hansgrohe, Kaldewei

 

Celý článok si môžete prečítať v magazíne SaB júl 2013.

 

Seriál (R)evolúcia v kúpeľni - 1. časť

 

 

 

 

 

Pin It