Inšpirujte sa rodinným domom, ktorého dokonalá záhrada pripomína tropickú dovolenku v zajatí prírody. Šum lístia, žblnkot vody, zelené porasty a paprade, lesné chodníčky na prechádzky a mnoho ďalších inšpirácií, ktoré môžete preniesť i do vašej záhrady.

home lighting 1

 

Komplex rodinného domu je navrhnutý pre majiteľov, ktorí chceli žiť v neustálom vzťahu s prírodou. Je postavený na mieste, ktoré zahŕňa existujúci rastlinný život a rešpektuje cestu malého tečúceho potoka. Dom s rozlohou 568 metrov štvorcových v meste Colima v štáte Mexiko, sa nachádza medzi hustou tropickou vegetáciou a figovými stromami. Atmosféra džungle inšpirovala Di Frenna Arquitectos k vytvoreniu domu v neutrálnych a kamenistých farbách. Okolo budovy sú vytvorené série trás, ktoré môžu byť použité na prechádzky či na beh okolo obrovského domu. Cestičky pôsobia divoko, čím sa podporuje prirodzený jav prírody. Dvojposchodový dom je veľmi priestranný a rozľahlý, ale prírodná vegetácia zmierňuje jeho celkový veľký objem. V dome sa prelínajú prvky betónu s prvkami skla. Stavba je charakteristická svojou rovnou strechou, ktorú obklopujú vyspké koruny stromov.

 

luxury home exterior

 

A čo je najviac fascinujúce v tropickej záhrade? Dokonalé exteriérové osvetlenie, ktoré dodáva domu záhadnú mystiku a atmosféru v divočine. LED diódy zvýrazňujú dizajn bazénu a mini vodopády, ktoré sú zainteresované v bazéne. Tak isto je osvetlený trávnik, ktorý pridáva na rozlohe celého domu. Inšpirujte sa bohatými zelenými porastami, veľkými listami a papraďami, ktoré obklopujú tropický dom v Mexiku. Zelené ťahavé rastliny sa ťahajú z rovnej strechy a vytvárajú tak jedinečný dom zasadený v biotope prírody. Viete si predstaviť spraviť zo svojej záhrady mystické útočisko pred svetom? Útočisko, kde sa hranice záhrady rozmazávajú s hranicou prírody? Balkón na prvom poschodí je vybavený vlastným schodiskom do lesa. Luxusná jedáleň a obývacia izba sú široko otvorené priestory s dvojitou stropnou výškou.
Toto svetlo z poschodia napĺňa srdce domu, čím dom nie je len akási sklenená škatuľka.

 

 

Dom je tak spojený s tropickou krásou, ktorá je viditeľná v celej svojej veľkoleposti. Kamenná podlaha s vysokým leskom odráža jasné denné svetlo, ktoré sa spätne nalieva do skla a spôsobuje účinok podobne ako atmosférické pohyblivé vodné útvary.

 

spotlights


Zdá sa, že vnútorné hlavné schodisko sa vyšplhalo až na vrcholky stromov. Na vrchole schodiska pokračujú úžasné zelené výhľady. Prirodzené svetlo vchádza do pozdĺžnej chodby, ktorá vedie do spální. Sklenené okná znásobujú otvorenú perspektívu a tým poskytujú výhľady na prízemie. Predný vchod do domu je oveľa menší a nenáročný v porovnaní s tým, ako sa štruktúra otvára v zadnej časti pozemku, kde sa stáva zázračnou džungľou. Krytá vonkajšia jedáleň je úplne otvorená hustému tropickému prostrediu smerom k zadnej časti budovy.
Vyvýšené plošiny poskytujú výhľad do horizontu. Zeleň presahuje štruktúry domu. Na rovnej streche sa tiahnu zelené porasty, ktoré vytvárajú atmosféru zasadeného domu do tropického biotopu. Veľké a priestranné okná otvárajú dom divočine a ponúkajú užívateľom nezabudnuteľný výhľad na prírodu.

 

   back elevationside elevation with exterior staircase  
 

 

Text: Petra Laclavíková 

Prečítajte si tiež: 

Tmavomodrá farba sa stala trendom v roku 2020

JJ

Pin It