2.9.2013

 

Značka Vaillant je už dlhý čas synonymom vykurovania a prípravy teplej vody. Už od roku 1874 určuje trendy v oblasti vykurovacej techniky a prináša užívateľom tie najprogresívnejšie technológie, ktoré sú nielen ekologické, ale aj úsporné a komfortné. Vaillant je významným priekopníkom v inováciách a patrí k najväčším výrobcom inteligentných vykurovacích systémov pre domácnosti v Európe. Nešpecializuje sa však len na vývoj a výrobu kotlov, do produktového portfólia firmy patria aj technológie využívajúce obnoviteľné zdroje energie, ako sú solárne systémy, najmodernejšie tepelné čerpadlá a kogeneračné jednotky.

 

Vaillant history 01Plynový ohrievač vody Vaillant z roku 1894Revolúcia v príprave teplej vody
Vznik spoločnosti Vaillant sa viaže k roku 1874, kedy ju v Remscheide založil Johan Vaillant. Tento nemecký inštalatér stál pri zrode vynálezu, ktorý znamenal revolúciu v príprave teplej vody. Johan Vaillant vynašiel prvý plynový ohrievač vody v uzavretom systéme, ktorý predstavoval významný míľnik nielen pre samotnú firmu, ale aj pre celý svet. Od tohto okamihu začala popularita spoločnosti Vaillant stúpať a firma žala v oblasti vykurovacej techniky veľké úspechy. Svet dobyla výrobou malých, kompaktných závesných plynových ohrievačov, ktoré sa zmestili do každej kúpeľne a svojím zovňajškom spĺňali tie najvyššie nároky. V 60. rokoch rozšírila spoločnosť výrobný sortiment o elektrické zariadenia a na trh ako prvá uviedla závesné kotly pre ústredné vykurovanie. Tak sa zrodil prvý kombinovaný kotol, ktorým Vaillant dokázal zabezpečiť vykurovanie a zásobovanie teplou vodou prostredníctvom jediného zariadenia. Odvtedy prichádzala spoločnosť každoročne s ďalšími inováciami, vylepšovala spotrebiče, zvyšovala ich hospodárnosť, účinnosť a efektivitu.

 

Popredný svetový výrobca vykurovacej techniky
Búrlivý rozvoj spoločnosti Vaillant nastal v roku 1992, kedy došlo k založeniu dcérskych spoločností v Československu, Maďarsku, Poľsku a Turecku. Prelomovým obdobím bol začiatok 21. storočia, kedy spoločnosť Vaillant prevzala britský koncern Hepworth Saunier Duval. Vznikla skupina Vaillant Group, ktorá dnes okrem značky Vaillant zastrešuje ďalších sedem významných výrobcov vykurovacích zariadení v Európe. Jej súčasťou je aj spoločnosť Vaillant Group Vaillant history 02Jeden z prvých závesných plynových ohrievačov vody Vaillant z roku 1905Slovakia, ktorá na Slovensku zastupuje značky Vaillant a Protherm. V súčasnosti je Vaillant Group popredným svetovým výrobcom vykurovacej techniky, pričom je lídrom na európskom trhu v oblasti vykurovacích zariadení. Po celom svete má vybudovanú rozsiahlu sieť obchodných partnerov, servisných technikov, ale aj tisíce spokojných zákazníkov.

 

Spotrebiče spĺňajúce požiadavky zajtrajška
Značka Vaillant ponúka individuálne riešenia pre akékoľvek požiadavky a potreby zákazníkov a pre každý druh energie. V oblasti výroby kladie najväčší dôraz na dosiahnutie najvyššej kvality svojich výrobkov. Úspech firmy je založený aj na kvalitnom výskume a vývoji, ktorý prebieha vždy v súlade so želaniami zákazníkov. Oddelenie výskumu a vývoja spoločnosti Vaillant patrí k najväčším a predovšetkým k najkreativnejším oddeleniam v tomto segmente. Tím vývojárov neustále pracuje na nových zariadeniach a technologických systémoch, ktoré sa čoraz jednoduchšie obsluhujú a ktoré už dnes spĺňajú požiadavky zajtrajška. Dôkazom toho, že kultúra myslenia a inovácií sa stala súčasťou firemného DNA, je každoročné prihlásenie až 100 nových patentov. Či ide o energetické riešenia budúcnosti alebo o najlepší spôsob, ako využiť fosílne palivá, spoločnosť Vaillant sa snaží predvídať nové trendy a byť vždy o krok dopredu pred ostatnými.

 

Vaillant history 03Kondenzačný kotol ecoTEC exclusivMaximálna efektivita kondenzačnej techniky
V prospech špičkovej kondenzačnej techniky značky Vaillant hrajú viaceré prednosti: vysoká účinnosť, široký rozsah modulácie výkonu, množstvo komfortných funkcií či rýchla návratnosť vložených prostriedkov. Kondenzačné kotly sú k dispozícii vo viacerých výkonových verziách, v závesnom alebo stacionárnom prevedení, pričom ich možno kombinovať so zásobníkmi teplej vody s objemom od 70 do 200 litrov. Vďaka ich kompaktnosti a variabilite umiestnenia možno kotol harmonicky zladiť s akýmkoľvek interiérom. Sú určené pre podlahové aj radiátorové vykurovanie do novostavieb, ale aj na modernizáciu existujúcich vykurovacích systémov. Inštalovať ich možno dokonca aj do nízkoenergetických a pasívnych domov. Príkladom elitnej kondenzačnej techniky je ecoTEC exclusiv. Tento inteligentný kondenzačný kotol dokáže priebežne prispôsobovať svoj výkon skutočnej potrebe tepla či diagnostikovať vzniknuté problémy. K dispozícii je v troch výkonových verziách so širokým rozsahom modulácie výkonu už od 2,4 kW. Kondenzačný kotol ecoTEC možno kombinovať so 75-litrovým závesným zásobníkom na prípravu teplej vody alebo so stacionárnym zásobníkom s objemom 120 či 150 litrov.

 

Vaillant history 04Kondenzačný kotol ecoTEC exclusiv

 

Spojenie energetickej účinnosti a komfortu
Vaillant kladie veľký dôraz aj na výrobu systémov, ktoré využívajú obnoviteľné zdroje energie. Kombináciu najvyššej energetickej účinnosti s vysokým komfortom predstavujú solárne systémy, ktoré počas roka dokážu pre domácnosť zabezpečiť až 70 percent teplej vody a zároveň užívateľom poskytujú energetickú nezávislosť. Solárne systémy značky Vaillant možno kombinovať s plochými či trubicovými kolektormi, ktoré sa dajú jednoducho namontovať na strechu, do voľného priestoru na záhrade alebo na stenu budovy. K unikátnym solárnym systémom na trhu patrí zostava auroSTEP plus pracujúca na beztlakovom princípe „drain-back" s voľným stečením solárnej kvapaliny naspäť do solárneho výmenníka. Užívateľom s väčšou spotrebou vody ponúka Vaillant Solárnu zostavu 1 s dvomi plochými kolektormi a Solárnu zostavu 2 s dvomi vákuovými trubicovými kolektormi. Ohrev vody prebieha v bivalentnom solárnom zásobníku s objemom 300 l. Komplexným riešením ohrevu teplej vody a podpory vykurovania je Solárna zostava 3.

 

Vaillant history 05Solárne zariadenie značky Vaillant

 

Bezplatná energia z okolitého prostredia
Bohatú ponuku kotlov a solárnych zostáv značky Vaillant dopĺňajú tepelné čerpadlá geoTHERM. Pre svoju prevádzku potrebujú len 25 percent elektrickej energie, zvyšok dokážu získať z okolitého prostredia. S tepelnými čerpadlami Vaillant možno dosiahnuť nízke prevádzkové náklady, a to vďaka ich vysokému vykurovaciemu faktoru, ktorý je jedným z najvyšších na trhu. Pre dni s extrémne nízkou teplotou majú zabudovanú 6 kW elektrickú špirálu ako prídavné vykurovanie, ich súčasťou sú aj kvalitný „scroll kompresor" so zárukou 10 rokov či elektronicky riadené vysokoúčinné obehové čerpadlá. Tepelné čerpadlá geoTHERM sú k dispozícii vo viacerých výkonových radách a vo verzii s integrovaným 175-litrovým nerezovým zásobníkom teplej vody alebo bez neho. Sortiment tepelných čerpadiel značky Vaillant na Slovensku v tomto roku doplní kogeneračná jednotka ecoPOWER a zeolitové tepelné čerpadlo zeoTHERM, ktorý využíva jedinečné termodynamické vlastnosti materiálu zeolit v kombinácii s kondenzačným kotlom a solárnymi kolektormi.

 

Vaillant history 06Tepelné čerpadlo zeoTHERM

 

Viac o produktoch Vaillant získate na www.vaillant.sk

 

 

 

 

Pin It