24.2.2015

 

Spoločnosť Schüco predstavila na januárovom veľtrhu BAU okrem svojho modelu parametrickej fasády, pripraveného na sériovú výrobu, aj novinky vo vývoji fasádnych systémov. Čoraz častejšie sa totiž vo svete začína prejavovať požiadavka architektov na riešenie netransparentných plôch.

 

schuco bau 01

 

V súčasnosti približne 40 – 60 percent fasády efektívnych budov tvoria nepresklené plochy. Reakciou spoločnosti Schüco na tento trend je idea design cover concept. „Štúdiou konceptu netransparentných častí fasád sme chceli vyjsť v ústrety súčasným nárokom na efektívne opláštenia budov využívajúce vo zvýšenej miere aj nepresklené časti. Predpokladáme, že vzhľadom na ekonomické súvislosti Slovenska sa však podobné riešenia zrejme nebudú vyskytovať, prípadne len vo veľmi obmedzenej miere," uviedol Peter Škvaril, vedúci organizačnej zložky spoločnosti Schüco na Slovensku.

V oblasti bývania s vyšším štandardom patrili k horúcim novinkám hliníkové dverné, okenné a fasádne systémy, ktorých cieľom je dosiahnuť v rámci pasívneho štandardu čo možno najmenší podiel plochy hliníkových konštrukcií a zaručiť tak subtílny dizajn. Stĺpikovo-priečnikový fasádny systém FWS 35 PD (panorama design) týmto nárokom maximálne vyhovuje, keďže ponúka pohľadovú šírku len 35 mm.

 

Schuco BAU 2015 FWS 35 PD

Fasádny systém FWS 35 PD

 

Revolučné riešene pre zasklené pásy od zeme až po strop prináša fasádny systém FWS 60 CV. Ten sa vyznačuje najsubtílnejšími náhľadmi v spojení s optimálnou teplotechnikou, pričom spĺňa aj tie najvyššie funkčné nároky. Konštrukcia umožňuje vytvoriť homogénnu plochu, pričom z vonkajšej strany nevidieť rozdiel medzi otváravými a neotváravými plochami, čo z hľadiska dizajnu podporuje samotný subtílny dojem.

 

Schuco BAU 2015 FWS 60 CV

Fasádny systém FWS 60 CV

 

zdroj: Schüco

 

 

 

 

Pin It