Predstavte si akýkoľvek výrobok z masívnej dreviny z tropických pralesov priamo u vás doma. Nechajte si zhotoviť podlahu do interiéru, ale aj do exteriéru - do vašej záhrady. Firma z východného Slovenska vám podľa vašich požiadaviek vyrobí nábytok do kúpeľne či originálne konferenčné alebo pracovné stoly.  

 

obr1


Drevo z tropických pralesov je robustné, masívne a vyniká svojimi odolnými vlastnosťami. Jeho výhodou je stále to, že patrí k prírodným a recyklovateľným materiálom. Tropické drevo je svojimi odolnými vlastnosťami vhodné do exteriérov napríklad na terasové podlahy, ale aj ako stavebný materiál napríklad na stavbu zrubov. Takéto drevo nepotrebuje ošetrovať, vďaka svojej tvrdosti a výnimočným vlastnostiam. V konečných prípadoch je potrebné zachovať jeho dokonalú štruktúru napríklad dôkladným naolejovaním pre zachovanie jeho pigmentov. 

 

obr5

 

Každý typ tropického dreva má iné vlastnosti. „Tropické drevo sa v súčasnosti môže porovnávať s vlastnosťami železa, a v konečnom dôsledku drevo patrí k ekologickému materiálu, záleží najmä od kvalitne prevedenej práce, ktorú do originálneho produktu vložíte", hovorí Peter Blicha zo spoločnosti EURODREVOCOMP a dodáva: „vyrábam a zhotovujem produkty pre vybranú klientelu ľudí, ktorí majú špecifické nároky. Pracovali sme napríklad na vytvorení exteriérových podláh pre slovenských tenistov aj spevákov. Tradiční stolári, ktorí tu boli v časoch, keď som vyrastal, dnes na Slovensku chýbajú. Ľudia si kúpia lacné výrobky z dreva a očakávajú, že životnosť dreveného stola vydrží viac ako osem rokov." Naopak, výrobky z tohto druhu dreva sa vyznačujú najmä svojou jedinečnosťou. Pri jeho spracovaní sa nepoužívajú tvrdidlá, žiadne epoxidy, ani chemické látky, drevo si tak zachováva svoj prvotný vzhľad. Produkty z masívu nie sú lepené, ani inak chemicky ošetrené. Drevo časom získa tzv. prírodnú PATINU, ľudovo nazývanú šeď, vďaka ktorej počas starnutia naberá na svojej kráse.

 

obr4

 

„Stačí jednoduchosť a malý detail, aby sa vaša domácnosť premenila na jedinečnú.“

 

 /Purple heart/ws purpleheartL

 Drevina PURPLE HEART je dominantná svojou krvavočervenou farbou, svojou štruktúrou, tvrdosťou  a odolnosťou. Je odolná voči termitom a odolná voči rozkladu. Najčastejšie sa zvykne vyžívať v hudobnom   priemysle, ale aj na výrobu šperkov a dekorácií. Trendom sú v súčasnosti masívne stoly a drevené   kuchynské dosky, pri ktorých drevina PURPLE HEART vynikne najlepšie. Štruktúra dreva má strednú textúru s malými pórmi a zrno je obyčajne rovné, ale môže byť zvlnené alebo aj mierne nepravidelné.

 

 

 

obr11


/Dicorynia guianensis/

Zvláštnosťou tohto dreva je jeho neobvyklý povrchový lesk. Výhodou je, že je veľmi odolné voči vode, aj voči napadnutiu hnilobnými hubami a termitami. Bol hodnotený skúškami expozície v teréne. Zvyčajne sa využíva na móla, mostové paluby a palubovky, brány, na obloženia pre námorné konštrukcie, piliere, železničné kĺby, nosníky, stavebné konštrukcie, stavebné materiály, konštrukcie kabín, kanoe, betónové debnenie, krovy, doky, zábradlia, záchranné člny, slúži aj ako ľahká konštrukcia napríklad je vhodná na drevené trámy, verandy, stavbu lodí a na podlahové krytiny do obytných priestorov. Drevo je vhodné aj do keramických bazénov. 

 

obr.2


Ak uprednostňujete pokrytie terasy z tvrdého a odolného dreva oproti bežným keramickým alebo kobercovým pokrytiam tak, drevený materiál BASRALOCUS určite oceníte. Výrobky ponúkajú jeden z najdolnejších materiálov na pokrytie vašej terasy. Použitím tohto výrobku sa krytina stáva trvalou ochranou pre váš domov a navyše patrí k ekologický nezávadnému materiálu.

 

obr9


/GREEN HEART/
Zrno je s jemnou až strednou textúrou a dobrým prírodným leskom. Farba jadrového dreva býva svetlo olivovej farby s výrazne tmavšími pruhmi. Je hodnotený ako odolná drevina voči poveternostným vplyvom, a taktiež odolný voči napadnutiu hmyzom. Je považovaný za jednu z najlepších drevín vhodných na exteriérové použitie a do vlhkého (mokrého) prostredia. Využíva sa na stavbu lodí, dokov, na výrobu podlahy, výrobu rybárskych prútov, výrobu tága a rôzneho debnenia.

 

obr6TAURONIRO /Humiria balsamifera var balsamifera/: Vlákno je zvyčajne rovné, mierne zvlnené so stredným leskom. Žlto-svetlo hnedé až červeno hnedé drevo je vo všeobecnosti veľmi odolné a trvanlivé.

   

/WALLABA/

008 1

 Je dvakrát odolnejšia než červený ceder a žltý aljašský ceder dokopy. Obsahuje množstvo   prírodných olejov, vďaka čomu je predurčené na využitie pokrývania striech, obkladov   domov, terás. Životnosť dreva je aj bez chemickej úpravy viac ako 50 rokov. Pri neošetrení   dreva chemickou úpravou drevo získava striebrosivú farbu. Pri chemickej úprave povrchu si drevo zachováva pôvodnú farbu /svetločervenú, bohato červenú až tmavočervenú/.   Neobsahuje zložky poškodzujúc životné prostredie. Je to tropická, voľne rastúca tvrdá   drevina. Neodmysliteľnou výhodou dreva Wallaba je jeho vysoká tvrdosť, je odolný voči vode a hnilobe a nepodlieha rozkladu, rovnako má dobré izolačné vlastnosti.

 

 

Kontakt

Tel. č.: +421 905 644 711

E-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

 

 

Viac informácií nájdete na:

logo new 02

Pin It