29.4.2015

 

 

Technologické riešenia, ktoré sa vyznačujú precíznosťou detailov, sú každoročne témou ocenenia Red Dot Award: Product Design. Tento rok získala čestné uznanie spomedzi 4928 príspevkov z 56 krajín aj spoločnosť Schüco, ktorá sa svojimi produktmi sústreďuje na bývanie s vyšším štandardom a trvalú šetrnosť prírodných zdrojov. V rámci súťaže bola spoločnosť ocenená za systémové riešenie parametrickej 3D fasády.

 

schuco reddot 01


Porotu, zloženú z 38 profesionálnych dizajnérov z 25 krajín a vytvorenú špeciálne pri príležitosti 60. ročníka, zaujal parametrický fasádny systém Schüco najmä jedinečnosťou vo svojej sérii. Tá spočíva v prvenstve systémového riešenia pri tvorbe 3D fasád, vďaka ktorej možno teraz ľahko navrhnúť a realizovať. Parametrický systém poskytuje obrovskú dizajnovú voľnosť aj vďaka možnosti konfigurácie jednotlivých častí obvodového plášťa budovy s nepriehľadnými alebo transparentnými prvkami fasády na vedenie denného svetla alebo využitie zdrojov solárnej energie.

 

schuco reddot 02

 

Digitalizovaný proces
Ústredným článkom tohto systémového riešenia je kontinuálna digitalizácia 3D procesu vo všetkých fázach tvorby. Pri návrhu má architekt percepčnú voľnosť a k dispozícii rozmanitú paletu digitálnych modulov. Navyše, digitálny proces zahŕňa aj možnosť testovania realizovateľnosti stavby, a preto má pod kontrolou celý proces od návrhu, cez plánovanie, až po realizáciu. „Osvedčený modulárny systém v novej parametrickej fasáde Schüco tvorí základ pre individuálne konštrukcie a kvalitnú výrobu. Sme veľmi radi, že majú naše inovácie v radoch odborníkov pozitívne ohlasy a čestné uznanie Red Dot Award nás nesmierne teší," uviedol Peter Škvaril, vedúci organizačnej zložky spoločnosti Schüco International KG na Slovensku. Slávnostné odovzdanie cien Red Dot sa bude konať 29. júna 2015 v nemeckom meste Essen. Ocenené príspevky budú následne umiestnené v dizajnovom múzeu Red Dot po dobu najmenej jedného roka a najlepšie návrhy budú prezentované v referenčnej ročenke Red Dot.

 

schuco reddot logo

 

zdroj: Schüco

 

 

Pin It