Hobbytec zimna zahrada pergola realizacia

Budúci rok odborník očakáva nárast záujmu o prístrešky vo farbe slonovej kosti. Foto: Hobbytec Slovensko

 

O novinkách na trhu s prístreškami, pergolami či zimnými záhradami, hovorí Matúš Lipovský, vedúci obchodného oddelenia spoločnosti Hobbytec Slovensko. „U našich zákazníkov sú najobľúbenejšie hliníkové zimné záhrady a pergoly so sklom alebo polykarbonátom,“ tvrdí.

 

Zimné záhrady či pergoly sa v uplynulých mesiacoch stali veľmi vyhľadávaným prvkom. Aké sú najnovšie trendy v tejto oblasti?

Dopyt po zimných záhradách a pergolách je z roka na rok väčší hlavne v letnom období, kedy sa nám objednávky znásobujú. Trendom sú zimné záhrady v antracitovej farbe a s mliečnym sklom alebo polykarbonátom. Niektorí zákazníci si za príplatky nechávajú vyrobiť zimnú záhradu vo farbe podľa vlastných predstáv a napríklad slonová kosť vyzerá veľmi pekne a je možné, že sa to budúci rok stane hitom.

Ako je to s rozmermi zimných záhrad či prístreškov? Môžu si ich zákazníci prispôsobiť?

Ponúkame pergoly, ktoré majú dané rozmery a nie je možné ich inak modifikovať. V ponuke máme až štyri rôzne rozmery a záleží iba na zákazníkovi, ktorý rozmer im viac vyhovuje. Pri týchto pergolách je už daný typ prestrešenia, sklon strechy a farba. Pergola je určená hlavne pre ľudí, ktorí sú manuálne zručnejší a dokážu si pergolu postaviť podľa priloženého video návodu. Výhodou je oveľa priaznivejšia cena a doba dodania.

 

Hobbytec zimna zahrada pergola realizacia

Foto: Hobbytec Slovensko

 

Mnoho Slovákov si veľmi obľúbilo minimalistický štýl v interiéri. Ako sa dá preniesť aj do exteriéru? Je možné v prípade zimných záhrad alebo pergol siahnuť po sklenených výplniach bez rámu?

Samozrejme, naša firma ponúka aj bezrámové zasklenie, ktoré môžeme inštalovať aj do vopred pripravených otvorov. Daňou za minimalizmus sú horšie izolačné vlastnosti, a aj preto našim zákazníkom odporúčame skôr rámové zasklenie.

Aký typ pergol či zimných záhrad a prístreškov je momentálne u vašich zákazníkov najobľúbenejší?

Hobbytec Slovensko sa zameriava na produkty hlavne z hliníka. Najobľúbenejšie sú u našich zákazníkov určite zimné záhrady. Vďaka veľkej variabilite dokážeme vytvoriť u každého zákazníka produkt na mieru a vďaka spomínanému hliníku aj garantovať dlhotrvácnosť a farebnú stabilitu. Druhým obľúbeným produktom je pergola so sklom alebo polykarbonátom, ktorú si zákazníci neskôr môžu doplniť o bočné segmenty zo skla, a tým si vytvoria zimnú záhradu. Tento variant využívajú hlavne ľudia, ktorí si chcú investíciu rozložiť na dve etapy.

 

Hobbytec

Foto: Hobbytec Slovensko

 

Realizovali ste v poslednej dobe aj nejaké atypické projekty, ušité na mieru podľa predstáv zákazníka?

Áno, tak ako som spomínal, naša variabilita je pridaná hodnota pre zákazníka a navyše realizujeme aj projekty, nad ktorými konkurencia len mávne rukou. Prednedávnom sme realizovali konštrukčne veľmi náročný prístrešok pre autá významnej slovenskej firme s nábytkom, kde boli požiadavky zákazníka náročné. Teší nás, že prístrešok je už zrealizovaný a zákazník je nadšený.

Na jednej strane stoja aktuálne trendy, na druhej rokmi overená kvalita. Na čo si dať pozor pri výbere zimnej záhrady, pergoly či prístrešku pre auto, aby išlo o naozaj kvalitný produkt?

V súčasnosti sme zaregistrovali u konkurencie rôzne kombinácie hliníkových pergol či už v kombinácii s drevom alebo látkovým prekrytím. Sú to ale nové neoverené produkty, v ktorých predpokladáme v budúcnosti neželané problémy, preto si myslím, že staviť na overenú kvalitu je rozumnejšia voľba.

 

hobbytec zimna zahrada

Foto: Hobbytec Slovensko

 

Firma Hobbytec nedávno predstavila novinky: showroom v Bratislave a tiež špeciálny, mobilný showroom. Aké sú reakcie zákazníkov?

Showroom v Bratislave bola nutnosť, nakoľko bol na nás tlak zo strany zákazníkov a možno aj istá nedôvera, keďže nás mohli navštíviť iba v Prešove a pre mnoho ľudí to bol problém. Teší nás pozitívna reakcia zákazníkov, ktorí nás navštívili a oslovila ich hlavne naša kvalita a osobitný prístup. Keďže dnešný uponáhľaný svet nedovoľuje si nájsť čas pre návštevu showroomu, vymysleli sme mobilný showroom. Po dohode so zákazníkom vieme mobilný showroom zaparkovať pred ich domom, kde si z pohodlia domova môžu naše produkty pozrieť osobne.

Plánujete tiež prevádzkovať vlastnú lakovňu. Ako sa to premietne v ponuke pre koncového zákazníka?

Nová lakovňa je cieľom Hobbytec-u do budúcnosti. Vďaka nej sa skrátia čakacie doby na dodanie a navyše budeme vedieť zákazníkovi ponúknuť rôzne možnosti lakovania za priaznivejšie ceny.

Pin It