Leto je v plnom prúde a s ním prichádzajú skvelé zážitky. Mnohí sa za nimi vyberú k vode, no užívať si teplé dni môžete aj v pohodlí domova. Najlepším miestom bude záhradka alebo bazén. Ak však nemáte to šťastie a nevlastníte dostatočne veľký pozemok, príjemné posedenie si užijete aj na terase alebo balkóne. Základom je komfort a bezpečnosť.

 

topstone jul 01

 

Pohodlie vytvára nábytok a pocit bezpečia zase pevná pôda pod nohami. Kombináciou vhodného podkladu a nábytku sa tak budete na terase či balkóne cítiť naozaj uvoľnene. Viete však, aký povrch bude pre vás ten najvhodnejší? „Trendom tohtoročnej sezóny sú materiály pôsobiace prírodným dojmom a súčasne ponúkajúce všetky výhody pevných materiálov. Konkrétne ide o povrchy bez škár, tvorené zmesou prírodných kamienkov a špeciálneho spojiva, napríklad živice. Ak sa nakoniec rozhodneme pre akýkoľvek materiál vonkajšieho povrchu, vždy by sme pri jeho výbere mali klásť dôraz najmä na kvalitu. Práve tá bude zárukou, že povrch nám poslúži až niekoľko desiatok rokov," vraví Andrej Juriš špecialista na záhradné podklady zo spoločnosti TOPSTONE.

 

topstone jul 02

 

topstone jul 05Bezpečnosť nadovšetko
Medzi takéto materiály patrí najmä povrch z riečnych kamienkov. Ľahko sa aplikuje a na terasách vyzerá úžasne. Navyše, okrem estetickej funkcie sú podobné povrchy bezpečné, čo uvítate aj počas teplých dní. Veď leto nie je charakteristické len slnkom a suchom, občas sa pritrafí silný dážď, čo je pre posedenie na terase vždy nepríjemné. Predstavte si, že ste v strede výbornej zábavy a zrazu na vás začnú padať studené kvapky dažďa. Náhle musíte všetko zo stola zobrať, a pritom zabúdate na svoju bezpečnosť. Chvíľka nepozornosti a môžete prísť k nepríjemnému zraneniu spôsobenému nekontrolovaným pošmyknutím. Aby ste však podobným komplikáciám predišli, mali by ste sa zamerať na kvalitný povrch. Hlavné teda je, aby materiál nebol klzký a nevyvolal spomínané pošmyknutia na schodoch alebo na celej ploche terasy. Ďalej je potrebné overiť jeho pevnosť. Zamerať by sme sa mali na odolnosť proti nárazom a zaťaženiam. Väčšinu produktov môžeme pred kúpou vidieť na vlastné oči, prípadne si väčšinu vlastností vyskúšať. Existujú však parametre, ktoré sa overujú horšie. Ale rozhodne by sme sa nimi mali zaoberať. K tým najdôležitejším patrí ekologická neškodnosť a už spomínaná bezpečnosť.

 

topstone jul 03

 

Materiál so skvelými vlastnosťami
Podobne ako pri terasách, aj povrch na balkónoch musí spĺňať isté nároky. Je úplne jedno ,či je zastrešený, alebo ho máte chránený pred slnečnými lúčmi, vždy chcite maximálnu kvalitu a odolnosť. Okrem všadeprítomného komfortu musí byť aj bezpečný a mať čo najmenšie nároky na údržbu. Zmeták s lopatkou tak bude ideálnym pomocníkom, no obávať sa nemusíte ani vody. Oproti dlažbe sa totiž na povrchoch z riečnych kamienkov nevytvárajú kaluže, navyše, vôbec nie sú klzké. Výborne zvládajú vlhkosť a náhle zmeny teplôt, čo počas leta môže prekvapiť aj vás. Ich obrovskou výhodou oproti klasickým povrchovým úpravám je stopercentná bezpečnosť za akéhokoľvek počasia. Protišmykové prvky takejto zmesi zabraňujú nepríjemnému kĺzaniu, vďaka čomu už nikdy nebudete chodiť na mokrom či vlhkom balkóne po špičkách. Zmes z podobného prírodného povrchu je dokonale izolovaná a vďaka spádu sa všetka voda z povrchu odvádza do kanalizácie, čím sa zabraňuje vzniku kaluží. Ak ste sa teda rozhodli predĺžiť si letnú sezónu posedením na terase či balkóne, ich súčasťou musí byť najmä prírodný materiál. Vzhľad riečnych kamienkov pôsobí esteticky a spĺňa všetky nároky bezpečnosti. V neposlednom rade ním dokonale ohúrite akúkoľvek návštevu.

 

topstone jul 04

 

 

 

 

 

zdroj: TOPSTONE

 

Mohlo by vás zaujímať:
Päť zaručených tipov pre správny povrch interiéru

 

 

 

 

Pin It