Shadometal

Colt Shadometal. Foto: Colt

 

Architekti prirodzene radi vytvárajú budovy, ktoré vyvolávajú záujem a obdiv. Nevyhnutne s tým môžu vznikať problémy s potrebou zabezpečiť rozsiahle chladenie v lete a tepelný komfort v zime. Úhľadným riešením môžu byť regulovateľné tieniace systémy, ktoré umožňujú budove „reagovať“ na zmeny počasia a polohy slnka tak, aby optimalizovali toky tepelnej a svetelnej energie fasádou.

 

To môže mať pozitívny vplyv na zníženie tepelnej záťaže a oslnenia a zlepšenie využívania prirodzeného denného svetla, čím sa znižujú prevádzkové náklady budovy. To platí ako pre administratívne budovy, tak aj pre komerčné, alebo budovy občianskej vybavenosti.

Vyrovnané svetelné podmienky po celý deň a po celý rok - to je želanie, ktoré však často kvôli nevhodnému, alebo celkom chýbajúcemu konceptu ochrany budov pred slnkom a oslnením ostáva iba obyčajným želaním. Ideálnym riešením sú systémy slnolamov.

Colt Solar C – je pevný tieniaci systém z hliníkových lamiel osadených v nosnej konštrukcii a inštalovaných buď horizontálne, vertikálne alebo pod nakloneným uhlom. Je ideálny pre fasády orientované medzi juhovýchodom a juhozápadom.

 

SolarC

Foto: Colt

 

SolarC

Foto: Colt

 

Colt Solarfin - je ideálnym riešením tienenia pre fasády orientované od východu až po západ. Pozostáva z elipsovitých lamiel umiestnených v nosnej konštrukcii a inštalovaných horizontálne alebo vertikálne, so širokou škálou rozstupov a dizajnov lamiel. Je k dispozícii buď ako pevný, alebo ako pohyblivý systém. Môže byť pripojený k riadiacemu systému, ktorý automaticky sleduje slnko a dodržiava postupy optimalizácie denného svetla.

 

Solarfin

Foto: Colt

 

Solarfin new

Foto: Colt

  

Colt Shadometal - je tieniaci systém, ktorý pozostáva z atypických kovových panelov. Množstvo prestupu svetla a energie možno definovať perforovaním lamiel. Je k dispozícii buď ako pevný, alebo ako pohyblivý. Môže byť pripojený k riadiacemu systému, ktorý automaticky sleduje Slnko a dodržiava postupy optimalizácie denného svetla.

 

Colt ponúka tieniace systémy v rôznych v rôznych tvaroch, farbách a materiálových vyhotoveniach. Špeciálnymi typmi sú tieniace systémy s integrovanými fotovoltickými článkami.

 

www.coltinfo.sk

Pin It