for arch vystavovatel

Zábery z For Arch 2020. Foto: forarch.cz

V utorok 21. septembra sa začal ďalší ročník prestížneho pražského veľtrhu For Arch. Dozviete sa všetko podstatné o aktuálnych trendoch v stavebníctve, prepojení s prírodou aj inteligentných technológiách.

 

Ak plánujete stavať, rekonštruovať alebo sa zaujímate o architektúru či interiérový dizajn, tento týždeň by ste nemali vynechať návštevu Prahy. V dňoch 21. – 25. septembra sa tu koná najväčšia veľtržná udalosť českého stavebníctva, For Arch. Zastúpenie majú najvýznamnejšie značky a výrobcovia naprieč týmto segmentom.

Na návštevníkov čaká bohatý sprievodný program s prednáškami a bezplatnými poradenskými centrami. Chýbať nebudú ani tradičné súťaže GRAND PRIX za najlepšie exponáty/technológie a TOP EXPO za najpôsobivejšiu expozíciu.

 

for arch stanky

 

Kúrenie, svetlá, zákony... poradia odborníci

Aj tento rok sa dozviete všetko dôležité z oblasti stavebných prvkov a materiálov, elektrotechniky a zabezpečenia, bazénov, wellness & spa či vykurovania a drevostavieb. Poskytuje tým širokú ponuku vystavovateľov a ich produktov pre všetky typy úprav bývania. To všetko pod jednou strechou na pražskom letňanskom výstavisku.

Stavebný veľtrh FOR ARCH ale neponúka len široké portfólio produktov a firiem z viacerých stavebných odborov. Jeho návštevníci majú tiež možnosť bezplatne získať rady od odborníkov. „Veľtrh ponúka možnosť poradiť sa s profesionálmi na stánkoch samotných vystavovateľov aj v poradenských centrách, ktorých sme s našimi odbornými partnermi pripravili hneď niekoľko,“ hovorí riaditeľka veľtrhu FOR ARCH Kateřina Maštalířová.

 

for arch cech kamenarov

 

Poradenské centrum Cechu kúrenárov a inštalatérov ČR poradí s kúrením a chladením alebo vetraním. Pre rady na tému osvetlenia a svetelných zdrojov je možné zájsť do Poradenského centra v odbore svetlo a osvetľovanie. V Poradenskom centre českého Ministerstva vnútra budú radiť odborníci na zabezpečenie domácnosti, v Poradenskom centre Cechu kachliarov ČR profesionáli odpovedia na otázky týkajúce sa vykurovania. V Stavebnom poradenskom centre ČKAIT nájdete odpovede na otázky z oblasti stavebného zákona a ďalších predpisov vo výstavbe, ako na výmenu alebo opravu okien zistíte v Poradenskom centre pre okná a tieniacu techniku. Záujemcovia o odvetvie bazénov, wellness & spa získajú praktické rady v Poradenskom centre Asociácie bazénov a sáun ČR.

Program pre profesionálov i širokú verejnosť

Tí, ktorí plánujú výmenu kotlov vo svojich domoch, ocenia prednášku Výmeny kotlov 2021+ od portálu TZB-info. v stredu 22. septembra od 10.00 hod. Vo štvrtok 23. septembra sa účastníci seminára Zabezpečte sa – bezpečný domov od odborníkov z polície a Ministerstva vnútra dozvedia, ako chrániť svoje nehnuteľnosti. Piatok 24. septembra bude v rámci programu patriť konferencii Tieniaca technika – inovácie v technológiách a materiáloch a tiež prednáške Vykurovanie kachľovou pecou a ekológia.

 

for arch navstevnici

 

Pútavý program prinesie aj posledný deň veľtrhu, kde sa pozornosť zameria na prednášku Zmeny legislatívnych požiadaviek od roku 2022, zníženie prevádzkových nákladov a nový stavebný zákon. Laici ocenia tiež možnosť vypočuť si rady prednášajúcich v bloku Ako spoznať dobrého remeselníka a ako správne vymaľovať a natierať od Cechu maliarov, lakovníkov a tapetárov ČR. Všetko o realizácii a následnej údržbe zelených striech sa dozvedia účastníci prednášky Zelené strechy – Ako ísť na zelenej vlne a nenaraziť. O tom, či sa pri plánovaní domu rozhodnúť pre tehlu alebo drevo, záujemcom poradia prednášajúci Centra pasívneho domu na seminári Tehla alebo drevo? Urobte si jasno!

Podrobný program nájdete TU.

Pin It