3gon totalna stanica Sokkia

Totálna stanica Sokkia obsahuje špičkový softvér. Foto: 3gon Slovakia

 

V oblastiach, v ktorých zaváži každý milimeter, je dobré siahnuť po kvalitných a spoľahlivých prístrojoch. Pozrite si modely pre stavbárov či geodetov, vďaka ktorým bude práca v teréne omnoho efektívnejšia.

 

V kategórii geodetickej techniky je presnosť mimoriadne dôležitá. Najmodernejšie prístroje na trhu ponúkajú meranie na centimeter presné, ale zároveň dokážu prácu omnoho zjednodušiť.

Ultramoderné hybridné meranie

Takýto benefit ponúkajú hybridné meracie zostavy japonskej značky SOKKIA. Hybridné meranie je kombinácia merania totálnej stanice a RTK GNSS. Užívateľ v teréne v reálnom čase prepne z režimu merania totálnou stanicou, ktoré je ovládané jednou osobou, do režimu merania GNSS RTK. Za špičkovú kvalitu zodpovedá aj softvér Sokkia GeoPRO Field.

 

3gon sokkia totalna stanica detail

Totálna stanica značky Sokkia. Foto: 3gon Slovakia

 

„Inovačným riešením tejto technológie je komunikácia medzi jednomužnou totálnou stanicou a užívateľom z výtyčky pomocou Bluetooth LongLink s dlhým dosahom,“ približuje Peter Halupka, riaditeľ a konateľ spoločnosti 3gon Slovakia, ktorá má vo svojom portfóliu profesionálne meracie technológie pre geodéziu, stavebníctvo a priemysel. 

Rozdiel, ktorý uvidíte hneď

Za pozornosť určite stojí robotizovaná totálna stanica Sokkia iX, ktorá je mimoriadne výkonná, presná, spoľahlivá a jej veľkým benefitom sú aj malé rozmery. „Získate vďaka nej efektivitu robotického jednomužného systému, meranie bez hranola s dlhým dosahom, jedinečný fázový diaľkomer - konštantná miniatúrna veľkosť stopy,“ pokračuje Peter Halupka. Jej základom sú ultrasonické motory: najmenšie, najľahšie a najvýkonnejšie na trhu. Umožňujú najplynulejšie a najpresnejšie možné sledovanie hranola. Je to rozdiel, ktorý môžete okamžite vidieť a počuť.

 

 

3gon sokkia iX spredu 3gon sokkia iX2

 

Výkonná a presná totálna stanica Sokkia iX. Foto: 3gon Slovakia

 

3D skenery

V súčasnej dobe je horúcou témou dokumentácia skutočného stavu objektov a technológii formou 3D skenovania a následnej digitalizácie. Pomerne jednoduchým spôsobom tak prevediete realitu do virtuálneho priestoru v ktorom následne prebieha meranie alebo modelovanie a tvorba 2D alebo 3D výstupov, napríklad ako podkladu pre tvorbu systému BIM. Spoločnosť 3gon Slovakia zastupuje značky svetových lídrov v oblasti FARO a GeoSLAM.

 

3gon 3D skener Faro Freestyle 2

3D skener značky poprednej značky Faro. Foto: 3gon Slovakia 

 

Špičkové drony

Ak pri svojej práci využívate drony, značkou, ktorá nesklame, je overená DJI. Spoločnosť 3gon Slovakia ponúka viaceré modely v závislosti od ich funkcií. Najvyšším levelom je DJI Matrice 300 RTK. Prináša vylepšenia v letových vlastnostiach, výdrži batérií či dosahu ovládača vďaka čomu bez problémov zvládne aj náročné a zložité operácie. Ako senzor si môžete zvoliť špičkové termálne a RGB kamery, LiDAR alebo multispektrálne kamery. Dokáže taktiež určiť polohu na centimetre presne prostredníctvom svojho modulu RTK.

 

3gon dron WM247

Model WM247. Foto: 3gon Slovakia

 

Rovnako zaujímavý je aj Mavic 2 Enterprise Advanced – profesionálna verzia úspešnej série Mavic. Obsahuje modernejšie a pokročilejšie termálne a RGB kamery. S ďalšou voliteľnou výbavou dosiahnete rýchlu, vysoko efektívnu, a presnú prácu v kompaktnom a cenovo dostupnom balení.

Nivelačné prístroje a lasery v top kvalite

V ponuke portálu 3gon.eu sa nachádzajú aj nivelačné prístroje a stavebné lasery rôznych kategórií: optické, digitálne optické, rotačné alebo krížové. Všetky stavebné či geodetické meracie prístroje, 3D skenery alebo profesionálne drony sú v spoločnosti 3gon Slovakia dostupné za výhodné ceny a s odborným poradenstvom.

 

3gon NL610G rotacny laser

Rotačný laser NL610G. Foto: 3gon Slovakia

 

www.3gon.eu

Pin It